Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Proiect de OUG privind modificarea Codului Fiscal in domeniul accizelor


17 decembrie 2012 | DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Cea mai importanta modificare se refera la reintroducerea antrepozitelor fiscale de depozitare pentru produsele accizabile incepand cu 1 ianuarie 2013, dar cu impunerea unor cantitati limita privind iesirile de produse accizabile, ce vor fi stabilite prin normele metodologice.

Aceasta modificare a fost propusa ca urmare a sesizarii depuse de Deloitte Romania la Comisia Europeana in noiembrie 2010, pentru care s-a initiat procedura de infringement.

Printre alte modificari propuse de acest proiect, mentionam urmatoarele:
– cresterea nivelului accizelor pentru motorina de la 374 euro/tona la 391 euro/tona;
– extinderea perioadei de valabilitate a autorizatiilor de antrepozit fiscal de la 1 la 3 ani si pentru ceilalti contribuabili pe langa cei mari si mijlocii;
– modificarea termenului general de plata a accizelor in cazul destinatarilor inregistrati pana pe data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care accizele devin exigibile, fata de ziua lucratoare imediat urmatoare receptiei produselor accizabile, asa cum este in prezent.

DELOITTE TAX

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii