« Secţiuni « Jurisprudenţă « CEDOCJUECCRÎCCJCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
 1 comentariu

Implicatiile elementului „sex” in asigurari
19.12.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a anuntat luni, 17 decembrie 2012, ca prin hotararea CJUE, din 1 martie 2011, incepand cu 21 decembrie 2012, devin inaplicabile prevederile art. 5 (2) din Directiva CE 113/2004, care permiteau prime si beneficii diferentiate pe sexe, in domeniul asigurarilor.

In scopul asigurarii respectarii hotararii CJUE din 1 martie 2011, CSA a intreprins o serie de demersuri si actiuni atat pentru modificarea legislatiei interne, cat si pentru pregatirea din timp a pietei asigurarilor (precum colaborarea cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si cu Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania).

Astfel, ca urmare a hotararii CJUE din 1 martie 2011, desi elementul sex poate fi folosit in continuare in asigurari, acesta nu trebuie sa determine diferente in materie de prime si beneficii pentru persoana asigurata, in toate contractele noi, incheiate incepand cu 21 decembrie 2012.

 
Secţiuni: CJUE, Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Implicatiile elementului „sex” in asigurari”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    În primul rând, este vorba de cauza C-236/09 – accesibilă aici http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62009CJ0236:RO:HTML

    Apoi, este vorba de Directiva 2004/133/CE – așa se scrie corect.

    Apoi, afectează și contractele în derulare.
    În ultimul rând, e vorba de prime și prestații nu prime și beneficii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD