« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Omisiunea solutionarii unei cereri
19.12.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că omisiunea instanţei de fond de a soluţiona o cerere cu care a fost învestită nu poate fi invocată decât de cel care este vătămat prin actul de procedură nelegal sau necorespunzător îndeplinit, astfel că, nefiind vorba despre o nulitate de ordine publică, nici instanţa de apel nu o poate invoca din oficiu. În speţă, în raport cu pretinsa vătămare (nesoluţionarea unei cereri conexe) doar reclamantul era în măsură să invoce această nulitate prin promovarea căii de atac, fiind nelegală soluţia instanţei de apel de desfiinţare cu trimitere spre rejudecare, cu atât mai mult cu cât nici cadrul procesual nu permitea (în apelul pârâtului) invocarea unei pretinse vătămări a reclamantului. (Decizia nr. 1264 din 24 februarie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect restituire imobile în natură)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Procedură civilă | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD