Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Omisiunea solutionarii unei cereri


19 decembrie 2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ
Secţiuni: Procedură civilă
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că omisiunea instanţei de fond de a soluţiona o cerere cu care a fost învestită nu poate fi invocată decât de cel care este vătămat prin actul de procedură nelegal sau necorespunzător îndeplinit, astfel că, nefiind vorba despre o nulitate de ordine publică, nici instanţa de apel nu o poate invoca din oficiu. În speţă, în raport cu pretinsa vătămare (nesoluţionarea unei cereri conexe) doar reclamantul era în măsură să invoce această nulitate prin promovarea căii de atac, fiind nelegală soluţia instanţei de apel de desfiinţare cu trimitere spre rejudecare, cu atât mai mult cu cât nici cadrul procesual nu permitea (în apelul pârâtului) invocarea unei pretinse vătămări a reclamantului. (Decizia nr. 1264 din 24 februarie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect restituire imobile în natură)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro