Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

TUCA ZBARCEA & ASOCIATII scapa Mun. Constanta de executare silita si degreveaza bugetul local de plata imediata a cca. 13 mil. euro


19.12.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Corporate, Recuperare creanțe
JURIDICE - In Law We Trust

Municipiul Constanţa are pe rol mai multe litigii cu societatea italiană Fin.Co.Ge.Ro, izvorând din contractele de concesiune încheiate de municipalitate pentru concesionarea unor suprafeţe de teren în vederea construirii unor ansambluri rezidenţiale la malul mării. Printr-o sentinţă a Tribunalului Constanţa, municipalitatea a fost obligată la plata a aproximativ 13 milioane de euro, reprezentând contravaloarea cheltuielilor aferente lucrărilor de infrastructură realizate de societatea italiană, în baza unei hotărâri judecătoreşti din anul 2004.

Municipiul Constanţa, reprezentat de avocaţii de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, a solicitat acordarea unui termen de graţie şi unor termene de plată eşalonate pentru achitarea celor 13 milioane de euro reţinute de Tribunalul Constanţa, cererea fiind respinsă iniţial.

Ulterior, instanţa de recurs, şi anume Curtea de Apel Constanţa, a admis recursul şi a dispus eşalonarea datoriei de 13 milioane de euro, pe parcursul a 15 ani, respectiv în 15 rate anuale egale, plătibile până la data de 30 decembrie a fiecărui an. Mai mult, pentru a permite introducerea în bugetul pe 2013 a acestor sume, instanţa a acordat şi un termen de graţie până la 1 martie 2013.

Victoria obţinută în faţa Curţii de Apel Constanţa permite municipalităţii să deruleze proiectele de dezvoltare a Municipiului Constanţa şi să susţină în continuare furnizarea serviciilor de utilitate publică pentru comunitatea locală.

Echipa de apărători din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii a inclus avocaţi pledanţi cu o bogată experienţă în litigii civile şi de contencios administrativ, fiind coordonată de Christina Vlădescu, Avocat asociat.

„Suntem încrezători că aceste diferende se vor soluţiona într-un mod corect pentru ambele părţi, impactul bugetar fiind unul important pentru municipalitatea Constanţa şi este lăudabil că instanţa a ţinut cont şi de aceste circumstanţe atunci când a pronunţat decizia. Soluţia instanţei este în acord cu practica CEDO, care a reţinut într-o serie de decizii că statele semnatare pot prevedea în legislaţia internă o serie de facilităţi pentru instituţiile publice, atunci când interesul public justifică asemenea măsuri şi când ele sunt necesare pentru desfăşurarea activităţii pentru care aceste instituţii au fost înfiinţate”, a precizat Christina Vlădescu de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Apreciem că soluţia instanţei este una inovatoare şi poate pune bazele unei serii de precedente favorabile autorităţilor publice care se află în situaţii de executare silită iminentă şi care nu dispun de resursele băneşti necesare executării acestor obligaţii”, a explicat Georgiana Trandafir, Avocat senior la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, membru al echipei de avocaţi implicate în acest proiect.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii este cotată în fruntea clasamentului realizat de directorul internaţional Legal 500 în ceea ce priveşte capacitatea de soluţionare a disputelor. Echipa de peste 40 de avocaţi din cadrul departamentului de litigii şi arbitraje interne şi internaţionale reprezintă clienţi la toate nivelurile sistemului jurisdicţional românesc, de la tribunalele de primă instanţă până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi în proceduri speciale în faţa Curţii Constituţionale şi în faţa instanţelor naţionale şi internaţionale, în proceduri complexe de arbitraj în baza regulilor Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Camera de Comerţ şi Industrie a României), ICC, UNCITRAL şi ICSID.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Cu o echipă formată din 95 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social,  drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” timp de patru ani consecutivi şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum şi cel mai important premiu regional atribuit de revista britanică The Lawyer – „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est şi Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).

De asemenea, recent, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a câştigat premiul pentru cel mai apreciat stil de management („Best Managed Workplace”) în cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro