Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Ministerul Sanatatii sanctionat de CNCD


21 decembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a sanctionat cu avertisment Ministerul Sanatatii privind intocmirea necorespunzatoare a adeverintelor pentru institutiile non-medicale, necesare pacientilor infectati cu HIV.

Ministerul Sanatatii considera justificata sanctiunea CNCD si apreciaza ca este responsabilitatea fiecarui cadru medical sa protejeze pancientii si sa pastreze confidentialitatea afectiunilor de care acestia sufera, potrivit unui comunicat al MS.

Ministerul Sanatatii va face toate demersurile pentru atentionarea medicilor de a elimina diagnosticul “infectie cu HIV” din adeverintele medicale solicitate de persoanele infectate, ca documente necesare pentru diverse ocazii (inscriere la scoala, angajare, inscriere la cursuri de formare profesionala etc).

In acest sens, Ministerul Sanatatii va transmite catre unitatile sanitare o circulara de avertisment pentru medicii prescriptori.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică