Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timisoara. Seminar ref. procedura hotararii preliminare
24.12.2012 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

In cadrul programului de pregatire profesionala comuna, descentralizata, Curtea de Apel Timisoara a organizat joi, 20 decembrie 2012, un seminar cu tema PROCEDURA HOTARARII PRELIMINARE. ASPECTE PRACTICE PRIVIND JUDECATORUL NATIONAL.

Seminarul s-a desfasurat la sediul Curtii de Apel Timisoara, fiind moderat de domnul Carsten Zatchsler, seful de cabinet al domnului Christopher Vajda, judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, desemnat de Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Au participat peste 30 de judecatori de la Curtea de Apel Timisoara si de la Tribunalele Arad, Caras Severin si Timis, tema aleasa fiind determinata de crestarea semnificativa a cererilor formulate de catre instantele de judecata din Romania la CJUE, dupa aderarea tarii noastre la UE in anul 2007, in vederea pronuntarii unor hotarari preliminare, in toate cazurile in care se pune in discutie incidenta, respectiv modul de interpretare a unor norme de drept european in cauzele aflate pe rolul instantelor romane.

Curtea de Justiei a Uniunii Europene – CJUE – este singura instanta abilitata sa se pronunte asupra validitatii dreptului european si are totodata competenta de a interpreta normele de drept european in procesul de aplicare a acestuia de catre instantele Statelor Membre, in cauzele aflate pe rolul acestora din urma, cu scopul final de a realiza o interpretare si aplicare uniforma a dreptului Uniunii Europene in intregul spatiul acestei comunitati.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Curtea de Apel Timisoara. Seminar ref. procedura hotararii preliminare”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    pe domnul Carsten îl cheamă Zatschler – l-am avut ca și tutor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate