Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Despre Apocalipsa, Justitie si Judecata de Apoi in Romania anului 2012


28 decembrie 2012 | Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU
Secţiuni: Gânduri din Sala pașilor pierduți, Opinii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Cum a fost salvată omenirea la 21 Decembrie 2012 prin amânarea intrării în vigoare a codurilor de procedură și a legii medierii în România?

Mass–media românească a anunțat că apocalipsa a ocolit globul terestru, implicit România.

Unele posturi de radio au comentat Judecata de Apoi din punct de vedere jurnalistic, ignorând realitățile juridice ale societății românești.

Vom relua știrea din unghiul vieții juridice românești.

Sfârșitul lumii, coșmarul întregii planete nu a venit (nici) pe 21 Decembrie 2012.

Meritul incontestabil revenind și de această dată clasei politice din România, care a amânat intrarea în vigoare a legii medierii și a procedurilor – civilă și penală.

Lumea a fost salvată exclusiv de sistemul gândirii legislației românești aflate într-o perpetută tranziție și continuă transformare.

Predicția teribilă asupra viitorului Terrei a fost schimbată de modificări – unele prefigurate, altele întârziate sau amânate – ale legislației românești în materia procedurii civile și a procedurii penale.

Etimologic, constatăm că noțiunea de proce-dură este tot mai dură în sistemul nostru de drept, dar efectele benefice ale schimbărilor s-au produs prin amânarea apocalipsei, pentru încă un mileniu.

Desigur, mult prea desele schimbări legislative, sunt antropologic și etnologic definite ca fiind “bucuria nebunilor”.

Subliniem cu nedisimulată bucurie și mândrie, că amânarea intrării în vigoare a celor două coduri de procedură (civilă și penală) și a legii medierii, au avut ca și consecință directă, imposibilitatea soluționării celui mai important proces aflat pe rolul instanțelor lumii care se judecă în România: JUDECATA de APOI.

Sistemul Ecriss de repartizare aleatorie a Judecății de Apoi s-a blocat. Arhivele instanțelor și registraturile s-au blocat și ele de avalanșa de cereri de intervenție în cel mai important proces al tuturor timpurilor.

Motivele care au dus la amânarea Apocalipsei în esență sunt:

1) Neintrarea în vigoare – în România – a Codului de Procedură Civilă și a Codului de Procedură Penală:

Amânările succesive de intrarea în vigoare a codurilor de procedură, au consecință directă, necunoșterea procedurii de soluționare a Judecății de Apoi.

2) Amânarea Legii medierii:

Judecata de Apoi a fost declarată ca fiind inadmisibilă, deoarece Iisus nu a participat la ședința de informare organizată de mediator.

* * *

Reacțiile instituționale naționale și internaționale la modalitățile de amânare a soluționării Judecății de Apoi nu s-au lăsat așteptate:

1. Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat în procedură de urgență Inspecția Judiciară cu privire la tergiversarea soluționării Judecății de Apoi.

2. Curtea Europeană a Drepturilor Omului întrunită în regim de urgență a pronunțat o hotărâre pilot de condamnare a României, considerând că Judecata de Apoi trebuia înfăptuită într-un termen rezonabil, ca Apocalipsa să fi avut loc conform Directivelor europene.

3. Curtea Constituțională a României, la solicitarea comună a Instituției Prezidențiale, a Guvernului, a Comisiilor Juridice ale celor două camere și a Partidelor a pronunțat o decizie, arătând că s-a produs o gravă atingere ordinii de drept constituționale prin amânarea APOCALIPSEI.

4. Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat declararea ca inadmisibilă a Judecății de Apoi în lipsa informării făcute în conformitate cu Legea medierii.

* * *

Dacă nu am avea simțul umorului în profesia de avocat, ar fi apocaliptic.

* culese, prelucrate si adaptate de av. dr. Josif FRIEDMANN-NICOLESCU

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro