Studii, opinii, interviuri ⁞⁞ RNSJ ⁞⁞ ESSENTIALS
 
 
Opinii
Înregistrările video şi transcripturile sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Despre Apocalipsa, Justitie si Judecata de Apoi in Romania anului 2012

28.12.2012 | Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU

Cum a fost salvată omenirea la 21 Decembrie 2012 prin amânarea intrării în vigoare a codurilor de procedură și a legii medierii în România?

Mass–media românească a anunțat că apocalipsa a ocolit globul terestru, implicit România.

Unele posturi de radio au comentat Judecata de Apoi din punct de vedere jurnalistic, ignorând realitățile juridice ale societății românești.

Vom relua știrea din unghiul vieții juridice românești.

Sfârșitul lumii, coșmarul întregii planete nu a venit (nici) pe 21 Decembrie 2012.

Meritul incontestabil revenind și de această dată clasei politice din România, care a amânat intrarea în vigoare a legii medierii și a procedurilor – civilă și penală.

Lumea a fost salvată exclusiv de sistemul gândirii legislației românești aflate într-o perpetută tranziție și continuă transformare.

Predicția teribilă asupra viitorului Terrei a fost schimbată de modificări – unele prefigurate, altele întârziate sau amânate – ale legislației românești în materia procedurii civile și a procedurii penale.

Etimologic, constatăm că noțiunea de proce-dură este tot mai dură în sistemul nostru de drept, dar efectele benefice ale schimbărilor s-au produs prin amânarea apocalipsei, pentru încă un mileniu.

Desigur, mult prea desele schimbări legislative, sunt antropologic și etnologic definite ca fiind “bucuria nebunilor”.

Subliniem cu nedisimulată bucurie și mândrie, că amânarea intrării în vigoare a celor două coduri de procedură (civilă și penală) și a legii medierii, au avut ca și consecință directă, imposibilitatea soluționării celui mai important proces aflat pe rolul instanțelor lumii care se judecă în România: JUDECATA de APOI.

Sistemul Ecriss de repartizare aleatorie a Judecății de Apoi s-a blocat. Arhivele instanțelor și registraturile s-au blocat și ele de avalanșa de cereri de intervenție în cel mai important proces al tuturor timpurilor.

Motivele care au dus la amânarea Apocalipsei în esență sunt:

1) Neintrarea în vigoare – în România – a Codului de Procedură Civilă și a Codului de Procedură Penală:

Amânările succesive de intrarea în vigoare a codurilor de procedură, au consecință directă, necunoșterea procedurii de soluționare a Judecății de Apoi.

2) Amânarea Legii medierii:

Judecata de Apoi a fost declarată ca fiind inadmisibilă, deoarece Iisus nu a participat la ședința de informare organizată de mediator.

* * *

Reacțiile instituționale naționale și internaționale la modalitățile de amânare a soluționării Judecății de Apoi nu s-au lăsat așteptate:

1. Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat în procedură de urgență Inspecția Judiciară cu privire la tergiversarea soluționării Judecății de Apoi.

2. Curtea Europeană a Drepturilor Omului întrunită în regim de urgență a pronunțat o hotărâre pilot de condamnare a României, considerând că Judecata de Apoi trebuia înfăptuită într-un termen rezonabil, ca Apocalipsa să fi avut loc conform Directivelor europene.

3. Curtea Constituțională a României, la solicitarea comună a Instituției Prezidențiale, a Guvernului, a Comisiilor Juridice ale celor două camere și a Partidelor a pronunțat o decizie, arătând că s-a produs o gravă atingere ordinii de drept constituționale prin amânarea APOCALIPSEI.

4. Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat declararea ca inadmisibilă a Judecății de Apoi în lipsa informării făcute în conformitate cu Legea medierii.

* * *

Dacă nu am avea simțul umorului în profesia de avocat, ar fi apocaliptic.

* culese, prelucrate si adaptate de av. dr. Josif FRIEDMANN-NICOLESCU


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan