Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Franta. Masuri pentru legalizarea sinuciderii asistate medical


31 decembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul sanatatii

Un raport al unei comisii guvernamentale din Franta recomanda ca doctorii sa aiba posibilitatea sa „accelereze moartea” pacientilor in stadiu terminal, potrivit Reuters.

In urma unui sondaj realizat in luna octombrie a rezultat ca populatia franceza se declara intr-o proportie majoritara pentru sinuciderea asistata de medici.

De altfel, unul dintre obiectivele din campania lui Francois Hollande pentru alegerile prezidentiale a fost acesta. Presedintele urmeaza sa actioneze in conformitate cu recomandarile comisiei guvernamentale care vor fi transmise unei comisii nationale de etica medicala, in vederea examinarii si stabilirii circumstantelor precise in care doctorii pot opri viata pacientului.

Nu de putine ori medicii au fost acuzati de catre familiile pacientilor in stadiu terminal de o politica a „vindecarii cu orice pret”, facandu-i astfel surzi la „presiunile psihologice ale pacientilor dar si la dorintele acestora”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică