« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

ELSA Timisoara a oferit studentilor “Perspective juridice – cu tendinte militare”
31.12.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

“Perspective juridice – cu tendinte militare” a fost tema abordata de Asociatia Studentilor in Drept (ELSA) Timisoara in cadrul unui seminar desfasurat luni, 17 decembrie 2012, ce a urmarit informarea studentilor la drept cu privire la o posibilitate de cariera prea putin cunoscuta pentru cei care cocheteaza cu ideea de magistratura: aceea de magistrat militar. Evenimentul desfasurat la sediul Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din Timisoara s-a bucurat de prezenta a aproximativ 100 de persoane si a avut ca invitati trei procurori din cadrul Parchetului Militar Timisoara: Colonel magistrat Ilina Radu, Maior magistrat Borca Dan si Maior magistrat Pitu Catalin.

Printre subiectele abordate in cadrul evenimentului s-au aflat accederea in profesia de magistrat militar, modul de organizare al instantelor militare in Romania si activitatea desfasurata de acestea, experientele personale ale celor trei invitati in calitate de procurori militari si motivele ce i-au facut sa se indrepte spre zona in care magistratura se impleteste cu onoarea si responsabilitatea de a purta gradul de militar. Studentii au mai avut ocazia sa primeasca sfaturi cu privire la modul in care ar trebui sa-si aleaga viitoarea cariera, precum si care sunt principiile corecte in baza carora ar trebui ca fiecare absolvent sa-si ghideze pasii dupa absolvire.

“Perspective juridice” este un seminar organizat periodic de catre departamentul STEP din cadrul ELSA, al carui scop este orientarea studentilor la drept in alegerea viitoarei cariere in domeniul juridic. ELSA Timisoara este grup membru al ELSA Romania, singura asociatie a studentilor la drept ce isi desfasoara activitatea la nivel national si care in prezent reuneste mai bine de 1000 de membri din Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara.

Marian MANESCU
Membru STEP ELSA Timisoara

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD