Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
 1 comentariu

Oameni în plus
08.01.2013 | Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust

O legătură tristă există între câteva idei-forță din lumea în care trăim astăzi: complexitate, învățare pe tot parcursul vieții și scăderea numărului oamenilor.

Taxe si ImpoziteComplexitatea în creștere a reglementărilor legale este parcă anume făcută să dea justificare imperativului Uniunii Europene de învățare pe tot parcursul vieții. În lumea afacerilor și, mai ales, în relațiile cu organele statului, parcă am fi la un concurs de inteligență: dacă nu ești suficient de inteligent, de prompt și de constant, plătești pentru nepricepere, întârziere și delăsare (iată un exemplu aici).

De unde plătești? De la tine sau de la alții. În mod sigur cineva plătește pentru incompetență: fie cel incompetent însuși, fie apropiații lui. Mai devreme sau mai târziu, lipsa de competență, incapacitatea de a fi “la zi” lansează următorul efect crucișător: eliminarea din lista oamenilor activi și trecerea pe lista oamenilor asistați.

Oamenii activi au însă posibilități limitate de a-i susține pe alții, și parcă și din ce în ce mai puțină disponibilitate să facă asta. Anul 2013 este de două ori cu ghinion: pe de o parte inteligența și puterea de muncă sunt tot mai importante, iar pe de altă parte toleranța față de lipsa acestor însușiri este în scădere.

Cred că și anii următori vor fi tot 2 13, de două ori cu ghinion.

dr. Andrei SĂVESCU


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Oameni în plus”

  1. Carmen Elena PĂDURARU spune:

    Noi, OAMENII, avem obligatia sa distrugem acea „legatura trista”. Omul nu este doar inteligenta, este ceva mult mairafinat si mai complex!Trebuie sa revalorizam omul cu toate insusire sale frumoase pe care le-a primit a priori chiar daca el nu are nici un merit special. Trebuie sa readucem relatiile vii, directe si sa spargem „scortoasele” atitudini despre care vorbiti in material.Daca aceasta este intr-adevar Uniunea europeana- cu impunerile ei absurde – eu refuz categoric sa traiesc in spatiul sau intrucat refuz sa devin o masinarie lipsita de viata! Dar mie mi se pare ca de fapt s-a intamplat altceva …”cineva a furat Europa noastra” (asa cum s-a furat candva Craciunul- ca tot suntem in sezon) -iar infractiunea este in forma calificata si in forma continuata. E cazul sa ne autosesizam, cu totii, cei care ne pretindem intelectuali si, ca niste „procurori” adevarati sa identificam obiectul material si sa il repunem in toate drepturile!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.