Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA Iaşi a organizat evenimentul Cafeneaua Juridică
07.01.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept, ELSA Iaşi în colaborare cu Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a organizat în datele de 12, 13 şi 15 decembrie 2012 evenimentul „Cafeneaua Juridică”.

Aflat la a treia ediţie, Cafeneaua juridică este unul din evenimentele marca ELSA Iași, având ca trăsături definitorii inovația și flexibilitatea tematică. Prin intermediul acestui proiect s-au supus atenţiei studenţilor chestiuni mai delicate din domeniul juridic, într-un mediu prietenos şi într-un cerc restrâns de persoane. Astfel, în acest cadru informal studenții au fost liberi să interacţioneze direct cu profesioniştii în domeniu.

Temele abordate au fost diverse, în încercarea de a oferi studenților o viziune cât mai largă asupra posibilităților viitoare de carieră.

1. Diplomație și carieră politică, avându-i ca invitaţi pe dl. prorector al  Universităţii “Al. I. Cuza”, Gheorghe Iacob, domnul Deputat Grigore Crăciunescu;

2. Viziune în carieră avându-i ca invitaţi pe dl. avocat Liviu Bran, doamna avocat Sandra Grădinaru, doamna notar Raluca Razusi, doamna mediator şi avocat Claudia Tun precum şi domnul executor judecătoresc Bogdan Tufeanu;

3. Profesia de magistrat, avându-i ca invitaţi pe domnul prof. dr. Tudorel Toader, Decan al Facultăţii de Drept şi Judecător la Curtea Constituțională, doamna judecător Lorena Tarlion, Vicepreşedinte al Tribunalul Iași , doamna judecător Anda Ciocîntă, Preşedinte al Judecătoriei Iaşi, domnul prim-procuror adjunct al Parchetului Militar Iaşi, Irinel Rotariu precum şi domnul procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, Tudor Vieriu.

Evenimentul s-a dovedit a fi unul de real succes, dat fiind interesul ridicat arătat de tinerii studenți la drept ieșeni, invitații apreciind de asemenea maniera inedită de desfășurare a acestuia precum și deschiderea tinerilor juriști spre astfel de experiențe.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti