Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului privind concursul de promovare în funcţia de judecător la ICCJ
08.01.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 890 din data de 27 decembrie 2012 a fost publicata Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1130/2012pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 74/2012.

Modificarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare in functia de judecator la ICCJ s-a impus in vederea punerii acestuia in acord cu prevederile OUG nr. 81/2012 pentru modificarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care a adus modificari importante privind procedura de promovare in functia de judecator la ICCJ.

Dintre modificari, mentionam:

Se reduce de la 5 ani la 3 ani, conditia vechimii in functia de judecator la curtea de apel sau de procuror la parchetul de pe langa curtea de apel ori la Parchetul de pe langa ICCJ, mentinandu-se dispozitiile referitoare la vechimea in functia de judecator sau procuror de cel putin 15 ani.

Se micsoreaza termenul in care trebuie aduse la cunostinta judectorilor si procurorilor detaliile referitoare la data organizarii, locul, modul de desfasurare a concursului, precum si posturile vacante pentru care se organizeaza concurs. Aceste informatii se vor comunica cu cel putin 40 de zile inainte de data stabilita pentru concurs. In reglementarea anterioara, termenul era de 60 de zile.

Comisiile de evaluare, comisiile de elaborare a subiectelor, comisiile de solutionare a contestatiilor impotriva evaluarii si comisiile de solutionare a contestatiilor privind proba scrisa sunt numite prin hotarare a Plenului CSM, la propunerea Institutului National al Magistraturii.

Se modifica distributia punctajului maxim si minim ce poate fi atribuit la probele de concurs, in sensul ca toate cele trei probe existente in procedura vor avea o pondere in punctajul final obtinut de candidati, iar nerealizarea punctajului minim la oricare dintre acestea va avea ca rezultat eliminarea candidatului. Pana in prezent, existau doua probe eliminatorii (evaluarea lucrarilor si interviul), iar clasamentul final al candidatilor se baza doar pe proba scrisa.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.