Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ford şi NNDKP anunţă încheierea procesului de post-privatizare


8 ianuarie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ford Motor Company şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au anunţat astăzi finalizarea ultimei etape a procesului de restructurare conform contractului de privatizare, în urma căreia Statul Român deţine acum 100% din capitalul societăţii desprinse din Ford România, Active Conexe SA.

Aseară Ford şi AVAS au semnat documentele necesare pentru transferul acţiunilor deţinute de Ford către AVAS în compania nou înfiinţată ca urmare a divizării Ford România SA, Active Conexe SA, care va dezvolta activităţi ce nu ţin de producţia de automobile (imobiliare, fabrica de la Mecatim).

În vederea finalizării procesului de restructurare şi pentru a satisface toate condiţiile necesare transferului de acţiuni către Statul Român, NNDKP a pregătit într-un timp record o documentaţie complexă de sute de pagini, implicând o echipă extinsă de avocaţi atât din Bucureşti cât şi de la birourile regionale (Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov), pentru a reprezenta compania americană în faţa tuturor autorităţilor competente.

În ultimii cinci ani, perioadă în care au fost încheiate mai multe etape ale procesului de post-privatizare, Ford a fost consiliat de o echipă extinsă de avocaţi şi consultanţi coordonată de Manuela Nestor (Partener Coordonator), din care au făcut parte Adina Chilim-Dumitriu (Partener NNDKP), Alina Timofti (Partener NNDKP Consultanţă Fiscală), Roxana Ionescu (Coordonatorul practicii de dreptul mediului) şi Diana Ispas (Asociat Senior NNDKP).

În timpul post-privatizării, care a presupus multiple runde de negocieri între reprezentanţii Ford şi AVAS, gigantul american a realizat investiţiile de peste 700 de milioane de euro la care s-a angajat la semnarea contractului în urmă cu cinci ani.

Despre NNDKP: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din 115 avocaţi, 35 de consultanţi şi 75 de angajaţi, birouri proprii la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Craiova şi oferă servicii de avocatură complete companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România.

În 2012 NNDKP a fost desemnată „Firma anului în România” la gala decernării premiilor Chambers Europe, fiind singura firmă din România care a primit de două ori această distincţie. De asemenea, a fost situată pe primele poziţii în toate ariile de practică cercetate în România de ghidurile juridice internaţionale Chambers & Partners (ediţia globală), The European Legal 500 şi IFLR 1000.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii