Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CSM despre revocarea hotărârii privind alegerea președintelui CSM
09.01.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicitatii marti, 8 ianuarie 2013, urmatoarele precizari privind respingerea solicitarii de revocare a Hotararii nr. 8 a Plenului CSM prin care a fost numit presedintele Consiliului Superior al Magistraturii:

„Prin Hotararea nr. 2 din data de 04.01.2013 Sectia pentru judecatori, cu majoritatea voturilor membrilor prezenti, a hotarat solicitarea revocarii Hotararii nr. 8 a Plenului CSM prin care a fost aleasa in functia de presedinte al Consiliului doamna procuror Oana Andrea Schmidt-Haineala. In motivarea Sectiei de judecatori a fost invocat un presupus blocaj institutional generat de inexistenta unei candidaturi pentru functia de vicepresedinte al Consiliului ca urmare a respingerii de catre Plenul CSM a candidaturii doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica.

A fost convocata o noua sedinta de plen, pentru ora 17.15, in cadrul careia Sectia pentru judecatori a CSM a propus suplimentarea ordinii de zi a sedintei cu solicitarea de revocare sus-mentionata.

Propunerea de suplimentare a fost supusa votului si, cu majoritatea celor 18 membri prezenti, a fost aprobata, fiind distribuite ulterior 18 buletine de vot privind aprobarea/respingerea propunerii de revocare a Hotararii nr. 8 a Plenului CSM.

Dupa dezbateri au fost predate aparatului tehnic un numar de 11 buletine, toate exprimand votul de respingere a propunerii. Restul de 7 buletine de vot nu au fost predate. Activitatea de colectare si numarare a buletinelor de vot de catre secretariatul sedintei a fost realizata in cadrul sedintei, in prezenta tuturor membrilor CSM prezenti la sedinta.

Avand in vedere faptul ca majoritatea membrilor prezenti au votat respingerea propunerii de revocare si tinand seama de dispozitiile art. 12 ind. 1 din Regulamentul de organizare si functionare a CSM, aprobat prin Hotararea nr. 326/2005 a Plenului CSM, conform carora „membrii isi pot exprima in mod valabil votul in Plen sau in sectii sub conditia participarii la dezbaterile pe marginea punctului supus procedurii de vot”, s-a constatat faptul ca solicitarea de revocare a Hotararii nr. 8 a Plenului CSM prin care a fost numit presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a fost respinsa.”

 

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti