JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

CEDO. Condamnări împotriva României – 8 ianuarie 2013
09.01.2013 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis marti, 8 ianuarie 2013, condamnarea Romaniei in urmatoarele cauze:

1. Bucur si Toma: Curtea a constatat incalcarea art. 10 (libertatea de exprimare), 3 (interzicerea torturii), 6 (dreptul la un proces echitabil), 8 (dreptul la respectarea vietii private si de familie), 13 (dreptul la un recurs efectiv) raportat la art. 8 din Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale.

Au fost acordate daune morale (20.000 EUR pentru Constantin Bucur, cate 7.800 EUR pentru Sorana si Mircea Toma) si cheltuieli de judecata (7.955 EUR).

:: hotararea

2. Retunscaia: Curtea a constatat incalcarea art. 3 (interzicerea torturii) din Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale.

Au fost acordate daune morale (3.000 EUR).

:: hotararea

3. Raisa M. Shipping SRL: Curtea a constatat incalcarea art. 6 (dreptul la un proces echitabil) din Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale.

Au fost acordate daune morale (4.500 EUR) si cheltuieli de judecata (500 EUR).

:: hotararea

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate