Secţiuni « Articole » RNSJ - Revista de note şi studii juridice
RNSJ - Revista de note şi studii juridiceNote de studiuStudii
Condiţii de publicareDespre revistă

ICCJ. Condiţile anulării unui act administrativ
10.01.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: C. administrativ, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în vederea anulării unui act administrativ nu este necesară stabilirea culpei celor care au emis actul administrativ cu încălcarea drepturilor reclamantului, ci dacă reclamantul a dovedit că este „persoană vătămată” în sensul Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004. Astfel, în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 554/2004, „persoană vătămată este orice persoană fizică sau juridică, orice grup de persoane fizice, titulare ale unor drepturi subiective sau interese legitime private vătămate prin acte administrative”. În speţă, reclamantul a reuşit să dovedească vătămarea drepturilor sale prin emiterea actului administrativ contestat (a depus înscrisuri care dovedeau că este proprietarul unei suprafeţe de teren cuprinse într-un certificat de atestare a dreptulu de proprietate eliberat în favoarea altei persoane), astfel că Înalta Curte a confirmat că, în mod legal, instanţa de fond a dispus anularea parţială a certificatului de atestare a dreptului de proprietate contestat. (Decizia nr. 1430 din 16 martie 2012 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anularea parţială a unui certificat de atestare a dreptului de proprietate)

Corina CIOROABĂ

 

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti