Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

Marca BÜRGER, respinsă la CJUE
11.01.2013 | Felix TUDORIU

Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul proprietatii intelectuale
JURIDICE - In Law We Trust

In cauza Scandic Distilleries SA v OHIM, [2012] T-460/11, cu interes direct pentru Romania, fiind in cauza o marca romaneasca, a fost pronuntata o hotarare legata de marca BURGER.

Scandic Distilleries SA a solictat la OHIM – Office for Harmonisation in the Internal Market (Trade Marks and Designs) – inregistrarea marcii europene BÜRGER.

Fata de aceasta cerere, August Röhm& Söhne KG a formulat opozitie pentru riscul de confuzie cu propria marca, Bürgerbräu. Opozitia a fost admisa pentru clasa 32 (bere) si cererea de inregistrarea a marcii BÜRGER pentru aceasta clasa a fost respinsa. Scandic Distilleries SA a utilizat caile de atac, cazul ajungand in fata Curtii Europene.

Curtea a respins cererea Scandic Distilleries SA si a mentinut decizia OHIM, considerand-o corecta. Curtea a retinut ca exista risc de confuzie vizual, fonetic si conceptual.

Vizual, marca BÜRGER, asa cum a fost propusa pentru inregistrare, nu prezinta un grad mare de inventivitate, astfel ca se poate retine similaritatea cu marca Bürgerbräu.

In ce priveste aspectul fonetic, Curtea retine ca exista un grad mediu de similaritate intre marci.

In ce priveste aspectul conceptual, Curtea arata ca marca trebuie analizata din perspectiva tuturor limbilor utilizate pe teritoriul Uniunii Europene.

Pentru consumatorul german, particula Brau (bere) este una generala, in consecinta, atentia consumatorului se va concentra pe particula BÜRGER si similaritatea intre marci poate fi retinuta.

Felix TUDORIU

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti