Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Întâlnire Mona Pivniceru – Crin Antonescu
11.01.2013 | JURIDICE.ro


Joi, 10 ianuarie 2013, Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei, a avut o întâlnire informală de lucru cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, potrivit unui comunicat al MJ.

S-a discutat despre urgentarea adoptării de către Plenul Senatului a Propunerii legislative privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, măsură determinată de iminenţa intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă la data de 1 februarie 2013. Urgenţa demersului are în vedere faptul că până la data de 1 februarie 2013 iniţiativa legislativă urmează să parcurgă întreaga procedură parlamentară, ceea ce presupune ca, după adoptarea de către Senat, aceasta să poată fi adoptată şi de către Camera Deputaţilor, promulgată de către Preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial.

Propunerea legislativă menţionată stabileşte norme necesare pentru punerea în aplicare a Noului Cod de procedură civilă, precum şi norme de competenţă care conduc la degrevarea instanţelor judecătoreşti şi la o mai bună funcţionare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Procedura parlamentară cu privire la iniţiativa legislativă parlamentară amintită a fost reluată ca urmare a cererii de reexaminare formulate de Preşedintele României, prin care acesta a solicitat reanalizarea propunerii legislative, din perspectiva principiului constituţional al bicameralismului.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Întâlnire Mona Pivniceru – Crin Antonescu”

  1. Ecaterina TUDOROIU spune:

    De Statutul personalului auxiliar de specialitate s-a discutat?Pina cind sa acceptam aceasta discriminare ma refer ca unele instante din tara au dat cistig de cauza grefierilor si acestia au din nou pensiile speciale iar instantele BASISTE au respins irevocabil actiunile?
    Unde sa ne cerem dreptatea?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate