Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Judecătoria Râmnicu Valcea: rezultate provizorii ref. procedură revocare membru CSM


14 ianuarie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Judecatoria Ramnicu Valcea a dat publicitatii, un comunicat, semant de jud. Mihai Bogdan Mateescu, presedintele instantei, potrivit agerpres.ro, in care se arata:

„In scopul corectei informari a opiniei publice si pentru a impiedica aparitia, in continuare, a unor articole de presa cuprinzand informatii nereale, va aducem la cunostinta urmatoarele:

In urma declansarii procedurii de revocare a domnului judecator Cristi Vasilica Danilet din functia de membru ales din partea judecatoriilor in Consiliul Superior al Magistraturii, Judecatoria Rm. Valcea a centralizat, pana la acest moment, hotararile adunarilor generale din 60 de instante din intreaga tara, operatiunea de centralizare continuand.

Cu titlu provizoriu, asadar, pana la acest moment s-au pronuntat un numar de 711 de magistrati judecatori, din care:
– 538 de judecatori au votat pentru revocarea domnului judecator Danilet;
– 110 au votat impotriva revocarii domniei sale;
– 63 s-au abtinut.

Aceste rezultate provizorii tin sa atraga atentia asupra legitimitatii reprezentarii, in contrapondere cu opiniile regretabile ale unor membri CSM vizati de revocare, privind caracterul „izolat” ori „emotional” al nemultumirii corpului de magistrati.

Reamintim ca, potrivit legii, nu numarul de judecatori conteaza in procedura revocarii, ci numarul de instante judecatoresti.

In acest sens, un numar de 43 de instante s-au pronuntat in favoarea revocarii, iar 17 nu au aderat propunerii, 7 dintre acestea din urma votand impotriva revocarii, iar 10 au constatat neintrunirea numarului legal de voturi.

Cu toate acestea, pana la finalizarea procedurii, intelegem sa nu facem publica informatia vizand instantele care s-au pronuntat ori care urmeaza a se pronunta si nici rezultatul deliberarii fiecareia dintre ele, alegerea apartinand numai acestor instante.

Rezultatul final al procedurii va fi adus la cunostinta publica de indata ce Judecatoria Rm. Valcea va centraliza toate rezultatele comunicate de judecatoriile din intreaga tara.

Presedinte,
Jud. Mihai Bogdan Mateescu”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii