« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

BOŞTINĂ ŞI ASOCIAȚII obţine în instanţă anularea unei corecţii pe fonduri UE de peste 6 milioane RON
15.01.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Bostina si Asociatii a obtinut in instanta anularea unei corectii pe fonduri UE de peste 6,7 milioane lei dispusa de Ministerul Mediului si Padurilor – Directia Generala AM POS Mediuimpotriva S.C. APA TARNAVEI MARI S.A. Medias in cadrul contractului de finantare pentru proiectul privind “Reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei si de canalizare menajera in Municipiul Medias”.

Echipa de avocati a fost formata din Catalin Gascan – avocat asociat – si Alexandru Sandu – avocat senior.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia formulata de avocatii Bostina si Asociatii in numele operatorului de apa, dispunand anularea notei de constatare a neregulilor si de stabilire a corectiilor financiare intocmite de Directia Generala AM POS Mediu din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, precum si a deciziei Comisiei de Solutionare a Contestatiilor din cadrul aceleiasi institutii centrale.

Solutia este definitiva, dar nu irevocabila si poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

„Este cel de al treilea succes in ultimele doua luni obtinut de echipa noastra in aceasta arie de practica” spune avocatul asociat Catalin Gascan.

S.C. APA TARNAVEI MARI S.A. Medias a beneficiat de un contract de finantare nerambursabila pentru proiectul privind “Reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei si de canalizare menajera in Municipiul Medias”, proiect in curs de implementare. Ministerul Mediului si Padurilor – Directia Generala AM POS Mediu a derulat o verificare asupra procedurii de achizitie publica a lucrarilor atribuite in baza contractului de finantare, iar ca urmare a acestor verificari a intocmit nota de constatare a neregulilor si de stabilire a corectiilor financiare prin care a stabilit o corectie financiara in cuantum de 10% din valoarea totala de 67.271.007,96 lei a contractului de lucrari. Critica MMP – DG AM POS Mediu viza nesocotirea principiului eficientei utilizarii fondurilor publice prin descalificarea unor oferte cu preturi scazute.

Despre Bostina si Asociatii: Casa de Avocatura Bostina si Asociatii este lider pe piata de consultanta juridica din Romania, cu o cifra de afaceri in anul 2011 de 33,47 de milioane de EURO si peste 130 de avocati si consultanti. Cu birouri in Bucuresti, Chisinau, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 18 mari orase din Romania, Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid si Ascott Associes din Paris. Grupul de Consultanta Bostina ofera o gama completa de servicii juridice, precum si consultanta financiara strategica si corporate affairs prin Bostina & Associates Corporate Finance.

 

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD