Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Doi parteneri noi şi șase promovări la NNDKP
15.01.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anunţat o serie de promovări în rândul partenerilor şi asociaţilor seniori. Astfel, Georgeta Dinu (Harapcea) (asociat manager şi coordonatorul practicii de concurenţă) şi Roxana Ionescu (asociat manager şi coordonatorul practicilor de dreptul mediului şi protecţia datelor) au fost promovate ca parteneri remuneraţi. De asemenea, doi asociaţi seniori au fost promovaţi asociaţi manageri, iar patru asociaţi au devenit asociaţi seniori.

În urma acestor modificări, echipa NNDKP are 18 parteneri şi 100 de avocaţi, cărora li se adaugă 28 de consultanţi şi 70 de angajaţi în departamentele administrative.

Georgeta Dinu (Harapcea) coordonează o echipă care asistă numeroase companii locale şi multinaţionale (precum Alico Asigurări, Alico Pensii, Arctic, Chevrolet Central and Eastern Europe Ltd, Danone PDPA, Ford România, GDF Suez Energy România, Lafarge Ciment România, Microsoft, Opel Southeast Europe LLC, PepsiCo, Philips România, Raiffeisen Bank, Ringier Romania, Romastru Trading, Rompetrol Downstream, Strauss România, Wrigley România) în investigaţiile Consiliului Concurenţei, contestarea în instanţă a deciziilor autorităţii de concurenţă şi alte proiecte de concurenţă şi ajutor de stat. Roxana Ionescu are experienţă în consilierea clienţilor (printre care Aon, Chartis, Deva Gold, Grupul EGGER, Eli Lilly, Eon Energie, ExxonMobil, Ford, Gamesa, Herbalife, ICE Clear Europe, Lafarge, Lidl, Mercuria Energy Trading, MasterCard, Microsoft, Monsanto, Nabucco, Nokia, Petrom, Romastru Trading, Grupul Rompetrol, Smithfield, Yahoo!) pe probleme ce ţin de implementarea procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi autorizare, răspunderea pentru daune de mediu, dar şi aspecte legate de prelucrarea şi transferul datelor în străinătate.

Cei doi asociaţi manageri – Oana Partenie (litigii) şi Valentin Voinescu (drept bancar şi finanţări) – au contribuit semnificativ la dezvoltarea practicilor din care fac parte. Oana, care are şi calitatea de mediator, a reprezentat cu succes clienţi (precum Fondul Proprietatea, Otto Wolff, Unirea Shopping Center) în dosare complexe de litigii, iar Valentin a consiliat diverse bănci şi instituţii financiare locale şi internaţionale (printre care BCR, ING, RBS, Unicredit, Volksbank) şi companii internaţionale (precum Ford, GTC, Willbrook) pe probleme de drept bancar şi finanţări, oferind şi numeroase training-uri în domeniu.

Noii asociaţi seniori – Alina Vizitiu (corporate şi contracte), Georgeta Căpăţână (Tache) (litigii), Ovidiu Bălăceanu (dreptul mediului şi protecţia datelor), Răzvan Nănescu (litigii) – au dobândit de asemenea competenţe remarcabile în domeniile de drept în care s-au specializat.

***

Despre colegii promovaţi:

Georgeta Dinu, Partener, Dreptul concurenţeiGeorgeta Dinu
Georgeta s-a alăturat NNDKP în anul 2004 şi din anul 2008 coordonează practica de concurenţă. Georgeta este apreciată de Chambers & Partners (2011 şi 2012) „pentru profunda înţelegere a aşteptărilor de business ale clienţilor”, care consideră că este „excelentă din punct de vedere tehnic, foarte orientată din punct de vedere comercial şi foarte experimentată”, şi că „are o abordare foarte inteligentă şi foarte dedicată atât cu privire la proiectul specific, cât şi cu privire la client în general”. Este recomandată şi de The International Who’s Who of Competition Lawyers & Economists (Global Competition Review) şi PLC Which Lawyer? Echipa pe care o coordonează asistă clienţii în: investigaţii ale Consiliului Concurenţei privind potenţiale încălcări ale Legii Concurenţei şi ale Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene (consultanţă cu privire la procedura angajamentelor şi cea a clemenţei, asistenţă în inspecţii inopinate, evaluări ale riscurilor, protejarea drepturilor companiilor pe parcursul investigaţiei, pregătirea apărărilor faţă de concluziile rapoartelor de investigaţie, reprezentarea în audieri), contestarea în instanţă a deciziilor Consiliului Concurenţei (împreună cu echipa de litigii), conformarea cu regulile de concurenţă, autorizarea fuziunilor şi achiziţiilor, proiecte de ajutor de stat.

Roxana IonescuRoxana Ionescu, Partener, Dreptul mediului şi Protecţia datelor
Roxana s-a alăturat NNDKP în anul 2005 şi din anul 2008 coordonează practicile de dreptul mediului şi protecţia datelor, pe care le-a construit şi le-a dezvoltat în ultimii ani. Roxana este apreciată de clienţi pentru „promptitudine, disponibilitate, calitatea asistenţei şi înţelegerea problemelor comerciale, dincolo de cele strict juridice” (Chestionar de evaluare a satisfacţiei clienţilor NNDKP, 2012). Este recomandată şi de PLC Which Lawyer? În domeniul dreptului mediului, Roxana are experienţă vastă în probleme ce ţin de implementarea procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi autorizare, răspunderea pentru daune de mediu, inclusiv cele aferente activităţilor de explorare şi exploatare a resurselor minerale în largul Mării Negre, funcţionarea schemei de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră şi managementul deşeurilor. Aria sa de specializare include, de asemenea, protecţia datelor, cu precădere aspectele legate de implementarea proiectelor complexe ce presupun prelucrarea şi transferul datelor în străinătate, asistând numeroase companii multinaţionale şi locale din domenii precum IT, servicii financiare şi asigurări, farmaceutice, telecomunicaţii, bunuri de consum, media şi energie.

Oana Partenie, Asociat manager, Litigii
Oana este un reputat avocat litigator care a dobândit experienţă în reprezentarea clienţilor în instanţă în legătură cu aspecte de drept civil (dreptul proprietăţii, procedura în baza legilor speciale în materie de proprietate, dreptul contractelor), probleme de drept comercial (dreptul contractelor, proceduri de privatizare, drept societar şi pieţe de capital) şi dreptul comerţului internaţional, aspecte de drept procedural, proceduri de executare, dreptul protecţiei consumatorilor, drept administrativ şi aspecte de insolvenţă. S-a remarcat prin reprezentarea cu succes a clienţilor în litigii comerciale, dar şi prin asistenţa oferită în tranzacţii judiciare şi extrajudiciare. Oana are de asemenea şi calitatea de mediator.

Valentin Voinescu, Asociat manager, Drept bancar şi finanţări
Valentin are o vastă experienţă tranzacţională şi de consultanţă, în principal în sectorul financiar. Principalele arii de expertiză includ asistarea instituţiilor financiare şi corporaţiilor cu privire la probleme de finanţări, restructurarea datoriilor şi aspecte de reglementare. Valentin este de asemenea un trainer consacrat, oferind diferite cursuri şi seminarii băncilor şi altor companii de pe piaţă. Înainte de a se alătura echipei NNDKP în 2009, a colaborat cu biroul de la Bucureşti al unei firme internaţionale de avocatură (specializându-se în finanţări sindicalizate internaţionale) şi cu casa de avocatură corespondentă unei firme „Big Four” din România (pe probleme de drept bancar, corporatiste şi comerciale).

Alina Vizitiu, Asociat Senior, Corporate şi contracte
Alina are experienţă în domeniul dreptului comercial, oferind asistenţă în redactarea şi negocierea contractelor comerciale în domenii precum telecom, audiovizual, automobile, agribusiness, farma etc. Specializată în sectorul telecom şi media, Alina a consiliat importanţi operatori atât din România cât şi din străinătate, fiind implicată în diverse proiecte de implementare a legislaţiei naţionale şi europene, consultări publice privind legislaţia primară şi secundară, acţiuni împotriva unor decizii ale autorităţilor de reglementare, implementarea unor servicii de comunicaţii electronice şi media, precum şi în negocieri cu alţi operatori. De asemenea, şi-a dezvoltat specializarea şi în alte arii de reglementare, cum ar fi exportul de produse militare sau cu dublă utilizare.

Georgeta Căpăţână (Tache), Asociat senior, Litigii
Georgeta a acumulat experienţă în litigii de drept comercial, drept civil, procedura insolvenţei, dreptul muncii. S-a remarcat prin reprezentarea cu succes a angajatorilor în litigii de dreptul muncii având ca obiect contestaţii la decizii de concediere, drepturi băneşti rezultând din interpretarea contractului colectiv de muncă. Georgeta a oferit asistenţă juridică şi a reprezentat clienţii în tranzacţii imobiliare complexe ce au implicat analiza titlului de proprietate şi negocieri în vederea stingerii unor litigii privind dreptul de proprietate asupra imobilelor. De asemenea, a acumulat o experienţă semnificativă în litigii de dreptul mediului şi drept administrativ.

Ovidiu Bălăceanu, Asociat senior, Dreptul mediului şi Protecţia datelor
În domeniul dreptului mediului, Ovidiu este specializat în procedurile de emitere a actelor de reglementare, gestionarea incidentelor de poluare şi a poluării istorice, emisiile industriale, gospodărirea apelor, regimul deşeurilor, al substanţelor periculoase şi al contribuţiilor la Fondul pentru Mediu şi funcţionarea schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. De asemenea, Ovidiu asistă clienţii în toate aspectele legate de protecţia datelor cu caracter personal şi are o bogată experienţă în probleme de drept sanitar-veterinar şi siguranţa alimentelor.

Răzvan Nănescu, Asociat senior, Litigii
Răzvan are experienţă în reprezentarea clienţilor în faţa instanţelor naţionale, în drept administrativ/contencios administrativ, drept fiscal/contencios fiscal, dreptul protecţiei consumatorilor şi drept constituţional, dar şi în drept comunitar şi european/CEDO. Este de asemenea specializat în litigii de drept comercial, dreptul concurenţei şi dreptul muncii, reprezentând clienţii şi în litigii de drept comunitar, în faţa CJUE.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.