Continuitate şi discontinuitate în dreptul român – Bucureşti, 29 martie 2013. UPDATE: Programul și tematica


26 martie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române organizează Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice Continuitate şi discontinuitate în dreptul român, Bucureşti, 29 martie 2013.

Partener media: JURIDICE.ro

Continuitatea şi discontinuitatea reprezintă regula generală de evoluţie a dreptului. Aplicată dreptului român, ea cunoaşte particularităţi importante de manifestare. După ruperea bruscă cu trecutul şi structurarea sa modernă prin importul masiv al dreptului occidental (francez) pe calea marilor coduri de la 1864 a urmat un proces de nostrizare şi dezvoltare proprie, al cărui punct culminant s-a afirmat în perioada interbelică. Perioada 1944-1989 a reprezentat o nouă ruptură majoră în evoluţia dreptului român, fiind marcată la rândul ei un masiv efort creator de adaptare a conceptelor dreptului la noile realităţi economico-sociale, în spiritul teoriei constantelor dreptului. După 1990 continuitatea a presupus mai multe ipostaze: reluarea şi valorificarea tradiţiilor antebelice, reconstrucţia legăturilor cu lumea juridică occidentală, aderarea şi integrarea euro-atlantică şi asumarea efectelor mondializării. Analiza felului în care asemenea fenomene se manifestă la nivelul principiilor, instituţiilor juridice, conceptelor şi ideilor dreptului în ansamblul său şi al fiecărei ramuri în parte reprezintă scopul sesiunii ICJ din acest an.

Lucrările conferinţei se vor desfăşura în cadrul a trei secţiuni: respectiv: Drept privat , Drept public şi Drept penal.

CALENDAR
15 februarie 2013: termen limită pentru înscriere (titlul şi rezumat max. 300 cuvinte);
1 martie 2013: notificarea acceptării;
15 martie 2013: termenul limită pentru plata taxei de participare şi transmiterea lucrărilor;
29 martie 2013: lucrările sesiunii.

Participanţii pot fi cercetători, cadre didactice universitare şi practicieni.

Lucrările se susţin în limba română şi vor fi publicate într-un volum electronic (cu ISBN) la o editură recunoscută pentru domeniul drept.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a selecta un număr de lucrări reprezentative, ce se vor publica într-un volum în format clasic (pe hârtie).

Formularul de înscriere şi lucrările trebuie trimise în formă electronică la adresa: juridic _institut@yahoo.com

Taxa de participare este de 200 lei şi include: participarea la lucrări, mapa conferinţei, pauzele de cafea, prânzul (bufet suedez) şi costul publicării.

Detalii privind organizarea sesiunii ştiinţifice pot fi obţinute accesând siteul www.icj.ro, secţiunea: Activitate ştiinţifică – Sesiuni de comunicări ştiintifice – Sesiune ştiinţifică anul 2013.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să trimiteţi un e-mail la: juridic_institut @yahoo.com, persoana de contact Iolanda Vasile.

:: Programul și tematica evenimentului

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro