Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DNA, 18 ianuarie 2013
18.01.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaților:

FRUMUȘELU DAN, agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța (I.P.J.) – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-au reținut următoarele:
– două infracțiuni de luare de mită și
– două infracțiuni de șantaj,GHEORDUNESCU EMIL, administrator și asociat unic al S.C. AGIGEA EXPRES S.R.L., în sarcina căruia s-au reținut următoarele:
– dare de mită,
– complicitate la infracțiunea de luare de mită,
– două infracțiuni de șantaj.În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 14 februarie 2011 – 14 iunie 2011, inculpații Frumușelu Dan, agent șef de poliție în cadrul I.P.J. Constanța – Serviciul de investigare a fraudelor și Gheordunescu Emil, administrator și asociat unic al S.C. AGIGEA EXPRES S.R.L., au constrâns o persoană (inculpat într-un dosar penal instrumentat de agentul șef de poliție și denunțător în prezenta cauză) să îi remită lui Gheordunescu Emil trei terenuri agricole intravilane situate în Comuna 23 August, județul Constanța și un apartament situat în Comuna Agigea, bunuri în valoare totală de 75.000 euro, prin amenințarea că, în caz contrar, inculpatul Frumușelu Dan va conduce tendențios cercetările în respectiva cauză penală în așa fel încât denunțătorului să îi fie agravată răspunderea penală, cu consecința condamnării sale la pedeapsa cu închisoare în regim de detenție. În cauza penală instrumentată de Frumușelu Dan, denunțătorul avea calitatea de inculpat iar Gheordunescu Emil pe cea de parte vătămată.
Prejudiciul reclamat de Gheordunescu Emil se ridica la suma de 100.000 de euro și, pentru a-l determina pe Frumușelu Dan să îl ajute să recupereze acești bani, Gheordunescu Emil i-a dat agentului de poliție un autoturism marcă de lux în valoare de 17.462,19 euro, cu titlu de mită.
După ce bunurile precizate mai sus au fost date de denunțător lui Gheordunescu Emil, în perioada 14 iunie 2011 – 22 decembrie 2012, inculpații Frumușelu Dan și Gheordunescu Emil, apelând la același tip de amenințări ca cele descrise mai sus, au constrâns denunțătorul să îi remită lui Gheordunescu Emil încă 30.000 de euro în contul aceluiași debit. De asemenea, prin intermediul inculpatului Gheordunescu Emil, Frumușelu Dan a pretins de la aceeași persoană să îi dea suma de 15.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a coordona cercetările astfel încât denunțătorul să fie absolvit de orice răspundere penală.

La data de 22 decembrie 2012, inculpatul Gheordunescu Emil a primit de la denunțător suma totală de 45.000 euro, din care 30.000 euro pentru sine și 15.000 euro pentru agentul de poliție Frumușelu Dan, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.
La data de 23 decembrie 2012, Tribunalul Constanța a dispus să arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaților Frumușelu Dan și Gheordunescu Emil.

În vederea confiscării și a recuperării pagubei produse prin infracțiuni, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra apartamentului, terenurilor și autoturismului, bunuri menționate mai sus.

În cauză procurorii au fost sprijiniți de lucrători din cadrul DIPI.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanța.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti