« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Constanța. Nulitatea hotărârii ca urmare a nerespectării dreptului la un proces echitabil
23.01.2013 | Paula VÂRBAN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Constanța a hotărât că este lovită de nulitate absolută decizia prin care inculpaţii nu au avut parte de un proces echitabil printr-o apreciere directă a mărturisirilor lor personale, prin audierea acestora de către instanţă potrivit art. 6 din Convenţia Europeană. În speță, instanța a constatat că în cauză au fost încălcate dispoziţiile art. 378 alin. 11 Cod procedură penală de către instanţa de apel, care nu a procedat la ascultarea inculpaţilor prezenţi, atunci când instanţa de fond nu a pronunţat o hotărâre de condamnare. (Decizia penală nr. 241/P din 13 mai 2008 pronunțată în recurs de secția penală și pentru cauze cu minori și de familie a Curții de Apel Constanța, având ca obiect infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor/art. 246  C.P. – JURINDEX2009361194)

Paula VÂRBAN

 
Secţiuni: Drept penal, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD