BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Constanța. Nulitatea hotărârii ca urmare a nerespectării dreptului la un proces echitabil

23.01.2013 | Paula VÂRBAN

Curtea de Apel Constanța a hotărât că este lovită de nulitate absolută decizia prin care inculpaţii nu au avut parte de un proces echitabil printr-o apreciere directă a mărturisirilor lor personale, prin audierea acestora de către instanţă potrivit art. 6 din Convenţia Europeană. În speță, instanța a constatat că în cauză au fost încălcate dispoziţiile art. 378 alin. 11 Cod procedură penală de către instanţa de apel, care nu a procedat la ascultarea inculpaţilor prezenţi, atunci când instanţa de fond nu a pronunţat o hotărâre de condamnare. (Decizia penală nr. 241/P din 13 mai 2008 pronunțată în recurs de secția penală și pentru cauze cu minori și de familie a Curții de Apel Constanța, având ca obiect infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor/art. 246  C.P. – JURINDEX2009361194)

Paula VÂRBAN


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.