Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

ICCJ. Proba realităţii serviciilor prestate
22.01.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie si Justiție a hotărât că pentru a beneficia de deductibilitatea TVA, serviciile prestate nu trebuie să fie numai generic înscrise în facturi fiscale, ci este necesar să se dovedească realitatea şi efectivitatea prestării lor cu documente valabil încheiate, cum sunt: contractele încheiate cu prestatorii, situaţiile de lucrări, procese-verbale, rapoarte de activitate, fiind obligatoriu ca serviciile în cauză să servească operaţiunilor taxabile desfăşurate de beneficiarul lor. În speţă, Înalta Curte a apreciat, în baza înscrisurilor depuse la dosar, că nu s-a probat realitatea executării unor servicii de intermediere vânzări autovehicule, întrucât facturile în cauză nu descriu în mod concret serviciile pretins executate de intermediari, anexele acestora nefiind semnate de prestator, nici de beneficiar. De asemenea, contractele invocate de recurentă se referă la obligaţia prestatorului de a preda beneficiarului lucrări scrise, „indiferent de modalitatea prestării serviciului”, neexistând nicio anexă care sa cuprindă informaţii referitoare la tipul autovehiculului, numele clientului şi sumele negociate pentru fiecare autovehicul vândut. În plus, serviciile de intermediere au fost prestate de salariaţii ai recurentei, care mai aveau şi calitatea de administratori ai societăţior prestatoare, aceştia primind atât salariul de la recurentă, cât şi comision de la societăţile prestatoare, nefiind astfel dovedită realitatea executării prestaţiilor facturate de aceste societăţi şi, prin urmare, neexistând nici dreptul de deducere a TVA. (Decizia nr. 581 din 7 februarie 2012 pronunţată în recurs de Secția de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, având ca obiect anulare de decizie de impunere emisă de organele fiscale)

Corina CIOROABĂ

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.