Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Organizarea Ministerului Tineretului şi Sportului


22 ianuarie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Contencios administrativ, Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 42 din data de 19 ianuarie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Tineretului si Sportului.

Actul normativ stabileste atributiile si modul de organizare al Ministerului Tineretului si Sportului, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului, avand rol de sinteza si de coordonare a aplicarii strategiei si politicilor Guvernului in domeniile tineretului si sportului.

Ministerul Tineretului si Sportului va prelua toate drepturile si obligatiile Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, inclusiv personalul, cu mentinerea drepturilor salariale detinute, si bunurile mobile si imobile aflate in administrarea sau, dupa caz, in proprietate.

Numarul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Tineretului si Sportului este de 181, exclusiv demnitarii si personalul aferent cabinetelor acestora.
Conducerea ministerului  este exercitata de ministru, ajutat de doi secretari de stat si un subsecretar de stat, numiti prin decizie a prim-ministrului. De asemenea, ministerul are un secretar general si doi secretari generali adjuncti, inalti functionari publici, numiti in conditiile legii.

In cadrul Ministerului Tineretului si Sportului functioneaza Directiile judetene pentru sport si tineret, respectiv Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, ca servicii publice deconcentrate ale acestui minister, avand personalitate juridica.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică