Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Organizarea Ministerului Tineretului şi Sportului
22.01.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 42 din data de 19 ianuarie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Tineretului si Sportului.

Actul normativ stabileste atributiile si modul de organizare al Ministerului Tineretului si Sportului, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului, avand rol de sinteza si de coordonare a aplicarii strategiei si politicilor Guvernului in domeniile tineretului si sportului.

Ministerul Tineretului si Sportului va prelua toate drepturile si obligatiile Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, inclusiv personalul, cu mentinerea drepturilor salariale detinute, si bunurile mobile si imobile aflate in administrarea sau, dupa caz, in proprietate.

Numarul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Tineretului si Sportului este de 181, exclusiv demnitarii si personalul aferent cabinetelor acestora.
Conducerea ministerului  este exercitata de ministru, ajutat de doi secretari de stat si un subsecretar de stat, numiti prin decizie a prim-ministrului. De asemenea, ministerul are un secretar general si doi secretari generali adjuncti, inalti functionari publici, numiti in conditiile legii.

In cadrul Ministerului Tineretului si Sportului functioneaza Directiile judetene pentru sport si tineret, respectiv Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, ca servicii publice deconcentrate ale acestui minister, avand personalitate juridica.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti