Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Fiscalizarea muncii – București, 5 februarie 2013. UPDATE: Tematica pe larg
24.01.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul muncii, Fiscalitate, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

JURIDICE.ro va invita la seminarul

Fiscalizarea muncii in anul 2013

Athenee Palace Hilton

Bucuresti, 5 februarie 2013

Evenimentul, organizat de Clubul de Drept Social – Costel Gilca, isi propune sa aduca in discutie cele mai recente modificari in legislatia fiscala si efectul pe care acestea il au asupra pietei muncii. Partener media principal: JURIDICE.ro

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

09:00-10:00 – Inregistrare participanti

10:00-10:10 – Deschiderea lucrarilor

10:10-11:00 – Emilian Duca, consultant fiscal Tax & Business Solutions
– Activitati dependente si independente
– Reconsiderarea unei activitati ca activitate dependenta
– Forme alternative de angajare
Printre aspectele abordate se numara conventiile civile si tratamentul lor fiscal. Speakerul va oferi raspunsuri la intrebari cum sunt: in ce situatii se pot incheia conventii civile, care sunt elementele care definesc profesionistii persoane fizice, cum putem reduce riscul reconsiderarii contractelor incheiate cu persoane fizice independente. Vor fi prezentate situatii practice cum sunt tratamentul fiscal al administratorilor (ne-executivi), contractelor de management, precum si contractele cu persoane fizice (non-salariati) pentru care se aplica retinerea la sursa. Vom face o recapitulare a aspectelor principale referitoare la impunerea drepturilor de autor (impozit pe venit si contributii) dar si a procedurilor fiscale aplicabile in cazul acestora.

11:00-11:45 – George Niculescu, consultant fiscal Tax & Business Solutions
– Impunerea activitatilor dependente
– Avantaje impozabile si neimpozabile
– Tratamentul fiscal al nerezidentilor
Vor fi prezentate aspecte practice si recomandari cu privire la definirea unei activitati ca fiind activitate dependenta, avand in vedere atat prevederile Codului fiscal precum si prevederi care se regasesc in Codul muncii. De asemenea, va fi prezentat tratamentul aplicabil, atat din perspectiva impozitului pe venit cat si a contributiilor sociale, a diferitelor tipuri de beneficii care ar putea fi acordate in baza unui contract de munca precum si cateva studii de caz (exemplificativ: diurna/veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor/cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului etc.). Un alt punct care va fi atins va fi cel legat de obligatiile care ii revin unui nerezident care desfasoara o activitate remunerata in Romania cu precizari referitoare la tratamentul avantajelor acordate acestora.

11:45-12:00 – Coffee break

12:00-12:45 – Carmen Clucerescu, expert contabil Process Solutions
– Beneficii acordate salariatilor
– Evidentierea beneficiilor uzuale si mai putin uzuale intalnite in practica
– Aspecte complexe si potential riscante in acordarea beneficiilor pentru angajati

12:45-14:15 – Emilian Duca, George Niculescu
– Sumarul modificarilor fiscale ale anului 2013
Nu vor lipsi comentarii cu privire la aplicarea regimului TVA la incasare si deducerea cheltuielilor de protocol in anul 2013, majorarea impozitelor locale, schimbarile aduse impozitului pe profit si impozitul pe venit, aspecte fiscale internationale etc. De asemenea, vor fi prezentate cateva spete care privesc regimul contributiilor sociale sau al TVA pentru persoanele fizice atat din jurisprudenta europeana si nationala cat si exemple din practica de zi cu zi.

Taxa de participare: 400 lei + TVA

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti