Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

UE, misiune de instruire militară în Mali
24.01.2013 | Elena-Mirela SIPOȘ

JURIDICE - In Law We Trust

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L14 a fost publicata Decizia 2013/34/PESC a Consiliului privind misiunea militara a Uniunii Europene pentru a contribui la instruirea fortelor armate maliene.

In luna iulie 2012, Consiliul a recunoscut existenta unor schimbari dramatice din Mali care necesita o revizuire a actiunilor intreprinse de UE in vederea restabilirii unei guvernari democratice. In decembrie 2012, presedintele Republicii Mali a solicitat Uniunii, printr-o scrisoare, desfasurarea unei misiuni militare de instruire.

Misiunea militara de instruire se va desfasura in partea de sud a Mali, sub forma de consiliere militara si intruire a fortelor armate maliene, care opereaza sub controlul autoritatilor civile. Obiectivul acestei misiuni militare este de a oferi sprijin in domeniul instruirii, respectiv instruire si consiliere cu privire la lantul logistic, comanda si control, resurse umane , dar si instruire in domeniul dreptului international umanitar.

Misiunea de instruire militara a Uniunii Europene isi coordoneaza activitatile bilaterale ale statelor membre in Mali, precum si alti actori internationali din regiune (ONU, Uniunea Africana), dar si actori bilaterali (SUA, Canada). Mandatul acestei misiuni se va incheia la 15 luni dupa adoptarea acestei decizii.

Elena Mirela SIPOS
Centrul de Excelenta Academica

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.