Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
 1 comentariu

În sesiune


25 ianuarie 2013 | Raluca CÎRJAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

A început sesiunea, aşa că liniştea s-a aşternut pe Pământ. Primul examen greu? Civil. Ne-am încuiat în case, am uitat să mâncăm, să facem curăţenie, să le telefonăm părinţilor, dar nu şi să postăm pe Facebook poze cu toate cărţile, foile, caietele şi codurile pe care le deţinem, să vadă tot poporul cât ne chinuim.

S-a învăţat mult. A ieşit fum fără culoare şi miros din creierele încinse ca asfaltul vara. S-a făcut abuz de markere, fără milă. Locaţiunea se reţine mai uşor în culorile semaforului sau ale curcubeului, după preferinţe. Cafeaua a devenit utilă, spre deosebire de aia din facultate, pe care o plimbăm două cursuri până se răceşte şi aruncăm jumate. Eu prefer ceaiul verde, dar recomand cafeaua pentru pozele de pe Facebook. E mai hardcore. Ce-i drept, s-a mai pierdut şi timpul, dar după patru sesiuni ştim deja cât de dulci sunt pauzele lungi şi dese în sesiune. Da, lungi.

Ziua examenului a început pe ritmurile piesei Eye of the tiger. Până la 17 am obosit repetând materia, pentru că porcul nu e niciodată suficient de gras în Ajun, aşa că am ajuns la facultate ştiind că-n cele aproape trei ore urmau să se audă viori pe fundal. Speţa a fost cum a mai fost, dar grilele deschise ne-au săgetat. În mintea mea aveam hemoragie externă şi speram să-mi fie Codul pansament, dar nu m-a ajutat cât aş fi avut nevoie. La sfârşitul examenului am ieşit din sală slăbită, vocile colegilor îmi păreau prea stridente, stomacul mă certa că n-am mâncat, aşa că am plecat spre patul de acasă pentru refacere.

Dacă grilele au fost săgeţi, baremul a fost un cilindru compactor pentru asfalt care ne-a strivit ultimul metru de încredere în cunoştinţele noastre. Pentru următorul învăţăm mai mult. Mereu.

Raluca CÎRJAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii