« Flux noutăţi
Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE

Politici publice care promovează etica în afaceri şi conformitatea legală – București, 27 februarie 2013
28.01.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România, lansează conferința 2013 Business Ethics and Compliance, ce va avea loc în data de 27 februarie 2013, la Camera de Comerț și Industrie a României.

Partener media: JURIDICE.ro

Conferința are ca temă centrală politicile publice care promovează etica în afaceri și conformitatea legală. Vom dezbate care sunt acțiunile pe care le poate întreprinde statul român pentru a stimula companiile românești să investească în etică și în sistemele interne de conformitate. Integritatea nu este doar o problemă a sectorului public. Angajamentul fiecărei companii, publice sau private, la un comportament etic și integru în afaceri este un element fundamental în dezvoltarea durabilă a societății românești.

Lideri din sectorul public și mediul de afaceri

Conferința reunește lideri din mediul de afaceri, sectorul public, sectorul non-profit și mediul academic pentru a împărtăși preocupările lor, provocările și soluțiile alternative pentru stimularea eticii în afaceri și a conformității.

Vor lua cuvântul în cadrul conferinței Excelența Sa Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România, Mona-Maria Pivniceru, Ministrul Justiției, Mihail M. Vlasov, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Anda Todor, Președintele Comitetului de Guvernanță Corporativă al Camerei de Comerț Americană în România, Bogdan Dobrin, Director în cadrul Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Oana Raluca Bănățeanu, Regional Compliance Officer Siemens România, Maria Maxim, Chief Compliance Officer la Romtelecom, Radu Munteanu, Investors in people România.

Programul complet împreună cu multe alte informații sunt disponibile pe pagina de Internet a conferinței www.guvernmaibun.ro.

Sondaj de opinie printre primele 1000 de companii din România

În pregătirea conferinței, CRJ a invitat primele 1000 de companii din România ca cifră de afaceri și număr de angajați să completeze un chestionar. În finalul conferinței, rezultatele chestionarului vor fi făcute publice. Vom afla împreună câte companii au un cod de etică, au proceduri interne anticorupție, au proceduri privind conflictele de interese și ce fel de politici publice agreează.

Conferința va fi urmată de un Seminar al Experților conferinței, ce va avea loc în data de 6 martie 2013 la Universitatea Româno-Americană. Seminarul va beneficia de participarea experților din cadrul Ministerului Justiției. În cadrul seminarului, pe baza unei grile SWOT, vor fi analizate cele mai interesante propuneri de politici publice în domeniul eticii și conformității. În acest sens, CRJ invită experții independenți interesați să transmită la adresa etica@crj.ro un document de propuneri de maxim 3 pagini privind politicile publice care pot să stimuleze companiile românești să investească în etică și în sistemele interne de conformitate, până la data de 15 februarie 2013.

Partenerii conferinței 2013 Business Ethics and Compliance sunt Camera de Comerț și Industrie a României, Ministerul Justiției, Camera de Comerț Americană în România, Universitatea Româno-Americană, Centrul pentru Studii Avansate în Management și Etică Aplicată, Investors in People România și Junior Achievement România. Sponsorii conferinței 2013 Business Ethics and Compliance sunt Siemens România SRL și Romtelecom S.A. Partenerii media ai conferinței sunt Forbes România, Agenția Națională de Presă Agerpres, RFI România, NineO’clock, ResponsabilitateSocială.ro și CSRmedia.ro.

Evenimentul contribuie la îndeplinirea Strategiei Naționale Anticorupție 2012–2015.

Contact

Pentru mai multe informații vă rugăm contactați Centrul de Resurse Juridice (CRJ). Persoană de contact: Radu Nicolae, Manager de proiect, e-mail: rnicolae@crj.ro,
tel.: +40212120690

 
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD