Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la noțiunea de „alte valori mobiliare”
28.01.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul olandez dorește să afle, în primul rând, dacă noțiunea „alte valori mobiliare” sau „alte instrumente negociabile”, prima prevăzută la articolul 13 secțiunea B litera (d) punctul [5] din A șasea directivă 77/388/CEE, a doua prevăzută în  articolul 135 alineatul (1) litera (f) din A opta directivă 2006/112/CE, trebuie interpretată în sensul că aceasta include un card Granton – card emis în schimbul unei plăți, care dă dreptul la reduceri cu ocazia achizițiilor efectuate de la societățile enumerate pe card și care poate fi utilizat de alte persoane, iar în cazul unui răspuns afirmativ, emiterea și vânzarea unui astfel de card sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată? (cauza C-461/12 Granton Advertising).

Dispoziții incidente:

articolul 13 secțiunea B litera (d) punctul [5] din A șasea directivă 77/388/CEE

5. transactions, including negotiation, excluding management and safekeeping, in shares, interests in companies or associations, debentures and other securities, excluding: – documents establishing title to goods, (n.n. – nu există o traducere oficială în limba română)

articolul 135 alineatul (1) litera (f) din A opta directivă 2006/112/CE

CAPITOLUL 3

Scutiri pentru alte activități

Articolul 135

(1) Statele membre scutesc următoarele operațiuni:

(f) operațiuni, inclusiv negocierea, dar exceptând gestionarea sau păstrarea, cu acțiuni, titluri de participare, obligațiuni și alte valori mobiliare, dar exceptând documentele reprezentând titluri de proprietate asupra bunurilor și drepturile sau valorile mobiliare prevăzute la articolul 15 alineatul (2);

Mihaela MAZILU-BABEL

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti