Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Despăgubiri materiale în temeiul Legii nr. 221/2009 (partea a II-a)
01.02.2013 | Corina CIOROABĂ,

Secţiuni: Drept civil, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, deşi, în principiu, utilajele agricole pot face obiectul despăgubirilor materiale prevăzute de dispoziţiile Legii nr. 221/2009 (fiind imobile prin destinaţie), totuşi atât timp cât nu au fost preluate odată cu un imobil prin natura lui, sunt excluse din sfera de aplicare a acestei legi. În speţă, reclamantul nu a solicitat în cuprinsul cererii de chemare în judecată, daune materiale pentru imobile, prin natura lor, care, în plus, să atragă şi incidenţa Legii nr. 10/2001 şi care să nu fi fost restituite prin procedura instituită de această lege, până la formularea acţiunii în temeiul Legii nr. 221/2009, astfel că Înalta Curte a respins recursul formulat de reclamant. (Decizia nr. 2193 din 23 martie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie având ca obiect despăgubiri materiale în temeiul Legii nr. 221/2009)

 Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti