Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Parteneriatele public-private și fondurile europene, asul din mâneca VASS Lawyers pentru 2013


31 ianuarie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Achizitii publice, Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

VASS Lawyers a încheiat anul 2012 cu o ușoară creștere, în acord cu trendul din ultimii patru ani. Cu toate acestea, ciclicitatea volumului de activitate s-a reflectat atât în evoluția încasărilor lunare, cât și într-o presiune mai mare asupra onorariilor, termenelor limită și, implicit, asupra echipei de avocați.

Achizițiile publice au rămas preponderente în portofoliul VASS Lawyers, dar cu un accent pronunțat pe proiectele cu finanțare europeană. VASS Lawyers a sprijinit astfel numeroși beneficiari de fonduri europene în procesul de atribuire a contractelor de achiziție publică. În plus, faptul că unui important număr de beneficiari li s-au aplicat corecţii financiare a generat o nouă nișă de interes pentru casa de avocatură, care are la activ asemenea proiecte cu valori de până la 52 milioane de lei. Nu în ultimul rând, rata de succes a contestațiilor formulate la C.N.S.C. și a plângerilor depuse la curțile de apel din țară a crescut în 2012 la peste 90%.

Parteneriatele public-private se vor bucura de o atenție cel puțin la fel de mare din partea VASS Lawyers, eforturile în acest sens fiind începute din luna mai a anului trecut, odată cu lansarea primului blog dedicat PPP-urilor în limba engleză.

„În ianuarie 2013, SEAP a publicat secțiunea dedicată anunțurilor de selecție și de atribuire pentru contractele de tip PPP, fără de care demararea acestora nu era posibilă. Drept urmare, s-a dat undă verde la inițierea unor proiecte complexe, în special pentru sectorul construcțiilor și infrastructurii, iar VASS Lawyers este pregătită cu o echipă de top în acest domeniu. Pentru noi, este asul din mânecă, alături de proiectele finanțate din fonduri europene“, Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers.

Pe fondul unei situații economice incerte și dificile, 2012 a adus o creștere importantă atât pe segmentul litigiilor privind contractele cu finanțare europeană sau recuperările de creanțe, cât și pe segmentul arbitrajului comercial. Aceste proiecte de anvergură au avut un rol determinant în evoluția cifrei de afaceri pe 2012 a firmei VASS Lawyers, inclusiv prin încasarea onorariilor de succes aferente. Un exemplu în acest sens este reprezentarea în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României a unor companii din domeniul construcțiilor și infrastructurii, în litigii cu miză de până la 3 milioane de Euro.

„2012 a ridicat ștafeta pe piața avocaturii, iar faptul că într-un an atât de competitiv am primit distincția „Echipa Anului în Achiziții Publice, Concesiuni și PPP” nu poate decât să ne încurajeze să ne asumăm planuri ambițioase pentru 2013. Din acest motiv, vom continua să creștem echipa cu avocați specializați în achiziții publice, PPP-uri, corporate, litigii și arbitraj. În plus, dat fiind succesul de anul trecut al programului VASS Lawyers Academy, am început deja pregătirea unei noi ediții, în colaborare cu Achieve Global și ELSA București”, Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro