Secţiuni » Jurisprudenţă » CEDO
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti

Jurisprudența CEDO: modalități de diseminare și informare – București, 8 februarie 2013


4 februarie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI, CEDO
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Institutul European din România are plăcerea de a vă invita la dezbaterea cu tema Jurisprudenţa CEDO: modalităţi de diseminare şi informare, 8 februarie 2013, sala de conferinţe IER, Bdul Regina Elisabeta nr. 7-9, etaj IV.

Evenimentul este ocazionat de lansarea Culegerii de jurisprudenţă CEDO – cauze recente împotriva României, volumul III.

În cadrul dezbaterii vor avea intervenţii doamna Irina Cambrea, Co-agentul Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Ministerul Afacerilor Externe, domnul Flavian Popa, Şef serviciu, Direcţia Afaceri Europene, Relaţii Internaţionale şi Programe, Consiliul Superior al Magistraturii, doamna Beatrice Ramăşcanu, formator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii, domnul Mihai Şandru, prof. univ. dr., coordonator al Centrului de Studii de Drept European, Academia Română, domnul Costin Fălcuţă, revizor jurist, Institutul European din România, coordonator al Culegerii de jurisprudenţă CEDO – cauze recente împotriva României, volumul III. Evenimentul va fi moderat de doamna Laura Mihăilescu, Şef Serviciu Coordonare Traduceri, Institutul European din România.

Agenda evenimentului poate fi consultată aici.

***

Activitățile de diseminare şi informare cu privire la jurisprudenţa CEDO, urmăresc, în principal, o mai bună implementare a standardelor Convenției pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale la nivel național și, în consecință, prevenirea unor eventuale încălcări ale drepturilor omului, conducând astfel la reducerea numărului de plângeri inadmisibile ce încarcă rolul Curții și determină o durată mai mare de soluționare a plângerilor admisibile. Traducerea și publicarea unor decizii și hotărâri prin care instanța europeană a constatat că prevederile Convenției au fost respectate de către statul pârât au menirea de a contribui la o mai bună înțelegere a jurisprudenței CEDO, constituind, în special pentru magistrați, un instrument util în vederea unei corecte aplicări a Convenției.

Cel de-al treilea volum al seriei Culegerii de jurisprudenţă CEDO – Cauze recente împotriva României cuprinde o selecţie de 34 de hotărâri relevante pronunţate în perioada ianuarie 2011 – iunie 2012. Hotărârile incluse în acest volum abordează, printre altele, problematici de principiu soluţionate de Curtea europeană, cum ar fi dreptul la viaţă, dreptul la libertate şi siguranţă, dreptul la libera exprimare (în special în ceea ce priveşte presa sau administrarea justiţiei), dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, dreptul la un proces echitabil, dreptul la un recurs efectiv ş.a.m.d. Lucrarea se prezintă ca un instrument deosebit de util, datorită pertinenţei şi actualităţii deciziilor inserate, cu o largă adresabilitate, putând fi utilizat în activitatea zilnică de către practicienii dreptului – judecători, procurori, avocaţi etc. – dar şi de către teoreticieni, studenţi sau cei care studiază materia drepturilor omului.

***

În speranţa că veţi putea da curs invitaţiei noastre, vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră până cel mai târziu joi, 7 februarie 2013, ora 14,00,  la următoarele coordonate:

Florentina Costache, Şef serviciu a.i. Comunicare şi Marketing, florentina.costache@ier.ro,  tel. 3142696/97, fax 213142666.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro