BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Implementarea SNA

01.02.2013 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter
Joi, 31 ianuarie, ministrul Justiţiei a anuntat ca a iniţiat demersurile instituţionale pentru implementarea metodologiei de monitorizare a Strategiei Naţionale Anticorupţie, prioritatea constituind-o evaluările la nivelul instituţiilor publice pe cele trei teme aprobate pentru anul 2013: declararea averilor, accesul la informaţii de interes public şi conflictele de interese.
Pentru asigurarea implementării SNA, inclusiv la nivel local, MJ în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a demarat un program susţinut de activităţi la nivelul primăriilor şi consiliilor judeţene. Aceste acţiuni beneficiază şi de susţinerea financiară a Uniunii Europene prin intermediul a două proiecte gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice:
  1. Dezvoltarea unui mecanism de monitorizare a implementării acţiunilor anticorupţie din cadrul SNA 2012-2015 la nivelul administraţiei publice locale, precum şi promovarea acestuia în vederea cunoaşterii de către toate instituţiile implicate” -finanţat prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative;
  2. „Politici anticorupţie pentru cetăţean, într-o administraţie responsabilă (PACAR)” – cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”.
În prezent, urmare unui demers de comunicare directă cu autorităţile publice locale lansat în octombrie 2012, Secretariatul tehnic al SNA, constituit la nivelul Ministerului Justiţiei, a înregistrat aderarea la valorile şi principiile SNA 2012– 2015 a unui număr de 1 874 de primării şi 20 de consilii judeţene.
Pe parcursul anului 2013 vor fi evaluate 25% din instituţiile publice care au aderat la SNA (5 instituţii independente sau agenţii anticorupţie, 5 ministere, 850 primării şi 5 consilii judeţene).
În perioada 13–15 februarie urmează a se organiza a treia rundă a reuniunilor platformelor de cooperare instituite prin SNA: platforma administraţiei publice centrale, platforma administraţiei publice locale, platforma autorităţilor independente, platforma mediului de afaceri, platforma societăţii civile.
Demersurile MJ de monitorizare şi implementare a SNA la nivel central şi local, măsurile adoptate la nivelul mai multor ministere, inclusiv proiectele în derulare gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Sănătății sunt evidenţiate pozitiv în raportul MCV.
Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week