Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Judecător reținut pentru trafic de influență
01.02.2013 | Paula VÂRBAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Trafic de influență și cumpărare de influență. Reținere. D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploiești.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări penale față de următorii inculpați:
P.P.A., judecător la Tribunalul Prahova, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență și
F.G.S., asociat și administrator SC Rusara Prodcom SRL, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență.
Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunii decembrie 2012, inculpatul P.P.A., judecător la Tribunalul Prahova a acceptat promisiunea remiterii sumei de 3.000 lei de către F.G.S., lăsând să se creadă că are influență pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Ploiești – denunțător în cauză – și că îl va determina să admită o cerere de eliberare condiționată formulată de un fost angajat la firma administrată de F.G.S.. Persoana pentru care s-a solicitat intervenția executa o pedeapsa cu închisoare.
Ulterior, în mod repetat, judecătorul P.P.A.  i-a solicitat judecătorului de la Judecătoria Ploiești să pronunțe o soluție favorabilă în dosarul menționat, spunându-i că, în acest scop, F.G.S. este dispus să îi remită suma de 2.000 lei, însă magistratul de la Judecătoria Ploiești a refuzat propunerea de primire a banilor.

La data de 27 decembrie 2012, Judecătoria Ploiești a respins cererea de eliberare condiționată fixând termen de reiterare patru luni de la data rămânerii definitive (perioada minimă după care putea fi reformulată cererea de eliberare condiționată). În urma declarării recursului de către persoana aflată în detenție, la data de 31 ianuarie 2013, Tribunalul Prahova a admis parțial recursul, în sensul că termenul de reiterare a cererii de eliberare condiționată a fost redus. Completul respectiv a fost condus de judecătorul P.P.A..
La data de 31 ianuarie 2013, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători a încuviințat reținerea și arestarea preventivă față de P.P.A., judecător la Tribunalul Prahova.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La data de 31 ianuarie 2013, procurorii au dispus reținerea inculpaților P.P.A. și F.G.S. pe un termen de 24 de ore.
Cei doi inculpați sunt prezentați Curții de Apel Ploiești cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate