Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la publicarea prospectului de emisiune în cazul valorilor mobiliare executate silit. UPDATE: Hotărârea Curții
18.09.2014 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene, Procedură civilă, Recuperare creanțe, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

17 septembrie 2014: Curtea a statuat:

Articolul 3 alineatul (1) din Directiva 2003/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind prospectul care trebuie publicat în cazul unei oferte publice de valori mobiliare sau pentru admiterea valorilor mobiliare la tranzacționare și de modificare a Directivei 2001/34/CE, astfel cum a fost modificată prin Directiva 2008/11/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 11 martie 2008, trebuie interpretat în sensul că obligația de publicare a unui prospect anterior oricărei oferte publice de valori mobiliare nu este aplicabilă în cazul unei vânzări silite de valori mobiliare precum cea în discuție în cauza principală. (s.n.-M.M.-B.)

Pentru întreg cuprinsul hotărârii, a se vedea aici.

***

4 februarie 2013: Un judecător olandez întreabă dacă obligația de publicare a prospectului se aplică, în principiu, și în cazul licitațiilor publice pentru vânzarea valorilor mobiliare executate silit? (cauza C-441/12 Almer Beheer și Daedalus Holding)

Dispoziții invocate:

 Articolul 1 alineatul (2) litera (h) din Directiva 2003/71/CE

Prezenta directivă nu se aplică:

(h) valorilor mobiliare care figurează într-o ofertă în cazul în care valoarea totală a ofertei este mai mică de 2 500 000 EUR; valoarea totală a ofertei se calculează pe o perioadă de douăsprezece luni

Articolul 3 alin. (1): 

Statele membre nu autorizează nici o ofertă publică de valori mobiliare pe teritoriul lor fără publicarea prealabilă a unui prospect.

Mihaela MAZILU-BABEL

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti