« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la publicarea prospectului de emisiune în cazul valorilor mobiliare executate silit. UPDATE: Hotărârea Curții
18.09.2014 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust

17 septembrie 2014: Curtea a statuat:

Articolul 3 alineatul (1) din Directiva 2003/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind prospectul care trebuie publicat în cazul unei oferte publice de valori mobiliare sau pentru admiterea valorilor mobiliare la tranzacționare și de modificare a Directivei 2001/34/CE, astfel cum a fost modificată prin Directiva 2008/11/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 11 martie 2008, trebuie interpretat în sensul că obligația de publicare a unui prospect anterior oricărei oferte publice de valori mobiliare nu este aplicabilă în cazul unei vânzări silite de valori mobiliare precum cea în discuție în cauza principală. (s.n.-M.M.-B.)

Pentru întreg cuprinsul hotărârii, a se vedea aici.

***

4 februarie 2013: Un judecător olandez întreabă dacă obligația de publicare a prospectului se aplică, în principiu, și în cazul licitațiilor publice pentru vânzarea valorilor mobiliare executate silit? (cauza C-441/12 Almer Beheer și Daedalus Holding)

Dispoziții invocate:

 Articolul 1 alineatul (2) litera (h) din Directiva 2003/71/CE

Prezenta directivă nu se aplică:

(h) valorilor mobiliare care figurează într-o ofertă în cazul în care valoarea totală a ofertei este mai mică de 2 500 000 EUR; valoarea totală a ofertei se calculează pe o perioadă de douăsprezece luni

Articolul 3 alin. (1): 

Statele membre nu autorizează nici o ofertă publică de valori mobiliare pe teritoriul lor fără publicarea prealabilă a unui prospect.

Mihaela MAZILU-BABEL

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Întrebare preliminară cu privire la publicarea prospectului de emisiune în cazul valorilor mobiliare executate silit. UPDATE: Hotărârea Curții”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Avocatul general propune următoarea soluție:

    „1) Directiva 2003/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind prospectul care trebuie publicat în cazul unei oferte publice de valori mobiliare sau pentru admiterea valorilor mobiliare la tranzacționare și de modificare a Directivei 2001/34/CE, cu modificările ulterioare, nu se aplică în cazul în care valorile mobiliare trebuie să fie vândute la licitație publică pentru a strânge o sumă despre care se știe dinainte că este sub pragul de 5 000 000 de euro stabilit la articolul 1 alineatul (2) litera (h) din directiva menționată.

    2) Directiva 2003/71 nu se aplică în cazul unei vânzări prin licitație publică a unor valori mobiliare atunci când o instanță a dispus punerea sub sechestru și vânzarea lor pentru îndestularea unei creanțe.”

    Pentru întreg cuprinsul concluziilor, a se vedea aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.