Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificarea COR


8 februarie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 78 din data de 6 februarie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si presedintelui Institutului National de Statistica nr. 150/132/2013 privind modificarea si completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie (sase caractere), aprobata prin Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica nr. 1.832/856/2011.

Actul normativ modifica si completeaza Clasificarea ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie (sase caractere) cu noile ocupatii practicate in cadrul economiei nationale, prevazute in lista din anexa la actul normativ.

Dintre ocupatiile nou introduse mentionam: administrator structuri sportive, analist de informatii, analist informatii de firma, auditor de siguranta rutiera, consilier de stare civila, consilier pentru dezvoltare personala, director general adjunct, expert criminalist, expert tehnic judiciar, inspector de stat, inspector social, inspector tehnic, investigator, manager de proiect in parteneriat public privat, personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, specialist in achizitii etc.

De asemenea, au fost modificate denumirile unor ocupatii si au fost mutate anumite ocupatii la alte grupe de baza.
De exemplu:
– se modifica denumirea ocupatiei cod 261204 din „judecator inspector“ in „inspector judiciar”.
– se muta ocupatia „consultant de securitate“ din Grupa de baza 5414 „Paznici“ in Grupa de baza 2421 „Analisti de management si organizare“ si va avea codul 242113.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii