Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Regulament privind identificarea stării de sărăcie la nivelul UE
12.02.2013 | Adina-Elena OPREA

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 37 din 8 februarie 2013, a fost publicat REGULAMENTUL (UE) NR. 112/2013 AL COMISIEI din 7 februarie 2013 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1177/2003 al Parlamentului European și al Consiliului privind statisticile comunitare referitoare la venit și la condițiile de viață (EU-SILC) în ceea ce privește ediția 2014 a listei variabilelor secundare țintă referitoare la starea de sărăcie.

Acest Regulament (CE) nr.1177/2003 are menirea de a stabili un cadru comun pentru realizarea unor statistici europene cu privire la venit şi la condiţiile de viaţă, dar şi cu privire la nivelul şi componentele sărăciei. În acest sens, lista variabilelor secundare țintă care urmează să fie incluse în modulul privind starea de sărăcie ar trebui să fie întocmită pentru anul 2014, împreună cu identificatorii corespunzători ai variabilelor.

În vederea punerii în aplicare a Regulamentului (CE) nr.1177/2003, Comisia Europeană a adoptat Regulamentul (UE) nr.112/2013 care stabileşte în anexa lui, lista variabilelor secundare țintă și a identificatorilor variabilelor pentru modulul 2014 privind starea de sărăcie, care trebuie să fie incluse în componenta transversală a statisticilor europene privind venitul  și condițiile de viață.

Regulamentul intră în vigoare la douăzeci de zile de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, este obligatoriu în toate elementele sale şi în toate statele membre şi a fost adoptat la Bruxelles în 7 februarie 2013.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.