Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Modificarea metodologiei de concurs pentru ocuparea posturilor didactice vacante din învăţământul superior


12 februarie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Noutăți legislative, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 88 din data de 11 februarie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 36/2013 pentru modificarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice si de cercetare vacante din invatamantul superior, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 457/2011.

Modificarile Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice si de cercetare vacante din invatamantul superior se refera, in principal, la:

Se elimina conditia cu privire la detinerea atestatului de abilitare sau a dreptului de a conduce doctorate, obtinut inaintea intrarii in vigoare a Legii nr. 1/2011, conditie care era necesara  pentru inscrierea la concursul pentru ocuparea functiei de profesor universitar.

Se elimina conditia ca personalitațile din strainatate, care trimit scrisori de recomandare privitoare la calitatile profesionale ale unui candidat, sa provina numai din institutiile de invațamant superior si de cercetare din lista aprobata prin ordinul ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Se elimina conditia referitoare la desemnarea obligatorie a unei probe de concurs ca fiind o prelegere publica in care candidatul trebuia sa prezinte cele mai semnificative rezultate profesionale anterioare si planul de dezvoltare a carierei universitare.

Se precizeaza ca membrii comisiei pot fi din interiorul sau din afara institutiei de invatamant superior, din tara sau din strainatate, fiind eliminata conditia ca institutiile de invatamant superior  din strainatate sa fie dintre cele incluse in lista aprobata prin ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro