Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme de aplicare a OUG privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie


14 februarie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 91 din data de 13 februarie 2013 a fost publicat Ordinul Ministerul Finantelor Publice nr. 161/2013 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 2-5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2013 privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte masuri financiare, precum si modificarea unor acte normative.

Normele metodologice aduc precizari detaliate cu privire la modul de aplicarea unor prevederi ale OUG nr. 3/2013 privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie, referitoare la posibilitatea unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale de a solicita de la Ministerul Finantelor Publice, pana la data de 29 martie 2013, contractarea de imprumuturi din varsaminte din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, cu termen de rambursare de maximum 5 ani, in limita sumei totale de 800.000 mii lei. Aceste sume vor fi utilizate exclusiv pentru achitarea arieratelor fata de furnizorii de bunuri, servicii si lucrari. Imprumuturile se acorda cu o rata a dobanzii situata la nivelul ratei dobanzii de politica monetara practicate de Banca Nationala a Romaniei, in vigoare la data acordarii imprumutului.

Imprumuturile pot fi contractate numai cu avizul Comisiei de autorizare a imprumuturilor locale. Limita de indatorare pentru aceste imprumuturi este de maximum 70%.

Pot beneficia de imprumuturi:
– unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale si ale institutiilor publice finantate integral din bugetul local;
– institutiile publice finantate din venituri proprii si subventii din bugetul local, in limita sumelor datorate de unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale;
– spitalele publice din reteaua autoritatilor administratiei publice locale, in limita cheltuielilor pe care unitatea/subdiviziunea administrativ-teritoriala le poate finanta.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică