Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Cyberlaw, Flux informații, Media & Publicitate, Mediere
 1 comentariu

Marc Schwartz, partener Mazars – mediator în conflictul dintre Google și presa franceză

18 februarie 2013 | JURIDICE.ro

Acordul, semnat la Palatul Elysée pe 1 februarie de catre Google si membrii presei franceze, a fost considerat “o premiera mondiala” de catre Presedintele Frantei, François Hollande. Eric Schmidt, CEO Google, care a venit in mod special la Paris cu aceasta ocazie, a declarat: „Astazi am facut istorie in Franta”.

Acest acord e rezultatul a 3 luni de negocieri pentru care Marc Schwartz, partener Mazars, coordonator la nivel international al practicii in sectorul public, a fost desemnat de guvern drept Mediator intre cele doua parti. Opiniile, care au fost initial divergente, s-au indreptat in cele din urma spre un punct comun, un compromis, care, potrivit lui Marc Schwartz, poate fi considerat “un mod inteligent de a impartasi valoarea creata in lumea digitala”. Negocierile finale au avut loc la sediul Mazars din Paris-La Défense.

Intr-adevar, Google va detine acces deplin la continutul informatiilor publicate, iar motorul de cautare va pune la dispozitia editorilor francezi de presa suma de 60 mil. EUR pentru a-si finanta proiectele mass media electronice. In plus, Google ii va sprijini pe editorii francezi sa valorifice mai bine audienta pe internet. De fapt, acordul reprezinta un parteneriat durabil, care va sprijini presa franceza in tranzitia sa la mijloacele de comunicare electronica si va promova inovatia.

Acest acord, care pune capat disputei dintre Google si presa franceza, este si primul demers pe care gigantul internetului il face catre solutionarea situatiei survenite cu producatorii si creatorii de stiri. Acordul ar putea servi, de asemenea, ca punct de referinta in discutiile potentiale dintre Google si editorii de presa din alte tari europene.

Avocat Adriana Duncea, partener Mazars si Head of Legal Services: „In ultimul timp s-a tot discutat despre mediere si despre avantajele sale in solutionarea conflictelor, odata cu aparitia noilor reglementari in Romania. Un element decisiv in numirea unui mediator de catre partile aflate in conflict este increderea pe care acestea o acorda mediatorului, care trebuie sa fie neutru, impartial, sa pastreze confidentialitatea informatiilor la care are acces pe durata negocierilor si, nu in ultimul rand, sa gaseasca o solutie de iesire a partilor din conflict, eficienta si durabila. Ne bucura increderea acordata de guvernul francez si de cele doua parti ale acordului.”

Un fond dedicat inovatiei tehnologice si tranzitiei la presa electronica

Google se angajeaza sa creeze si sa puna la dispozitie un fond dedicat publicarii presei electronice. Avand o valoare de 60 mil. EUR, acest fond va permite editorilor presei politice si de informare generala sa investeasca in proiectele mass media electronice.

Proiectele ce urmeaza a fi finantate vor fi selectate conform unor criterii transparente, in special pe baza unor aspecte legate de inovatie si viabilitate economica. Consiliul ce administreaza acest fond va include reprezentanti ai Google si editori ai presei, precum si experti independenti.

Marc Schwartz a primit propunerea din partea Google si a editorilor de presa sa prezideze Consiliul pentru administrarea fondului. Inca nu a fost luata o hotarare in acest sens.

Un parteneriat comercial solid

A doua componenta a Acordului este parteneriatul comercial stabilit intre Google si editorii de presa. Google le va permite editorilor accesul la nenumarate platforme tehnologice, pe o baza optionala si stimulativa, facilitand astfel cresterea audientei media pe internet si a veniturilor din publicitatea electronica, cat si majorarea veniturilor editorilor de presa si accelerarea tranzitiei catre noi forme de comercializare pentru internauti.

* * *

Pentru a-si indeplini rolul de Mediator, Marc Schwartz s-a bazat pe o echipa multidisciplinara formata din membrii mai multor linii de servicii din cadrul Mazars, in special ai serviciilor de consultanta financiara.

Despre MAZARS:

– La nivel global:

  • Mazars este o organizatie internationala integrata si independenta, specializata in servicii de audit, contabilitate, consultanta fiscala si juridica, oferite de peste 13.500 specialisti din 71 de tari, cu acoperire pe toate continentele.
  • Auditand peste 450 de companii listate si oferind consultanta de cea mai inalta calitate clientilor, Mazars se situeaza pe locurile 5-10 in oricare din tarile in care este prezent.
  • Grupul a raportat pentru anul financiar 2011/2012 o cifra afaceri de 1.013,4 mil. EUR, o crestere de 6% fata de anul precedent. In ultimii 5 ani Mazars a avut o crestere rapida: si-a dublat numarul de specialisti si cifra de afaceri.
  • Din 2012 Mazars este prezent si in Namibia, Grecia, Israel si Kuweit.
  • Mazars este de asemenea unul dintre membrii fondatori ai aliantei Praxity, prezenta in 84 de tari, reunind 69 organizatii independente si 30.000 de specialisti.
  • Pionier al transparentei: Mazars este singurul grup international din domeniul serviciilor de audit si consultanta care, in spiritul transparentei, prezinta public (din 2005) conturile consolidate ale Grupului, auditate conform normelor IFRS.

– La nivel local:

  • Mazars isi desfasoara activitatea in Romania din 1995; in aprilie 2007, compania a fuzionat cu RSM Hemmelrath, ocupand astfel pozitia a 6-a pe piata de consultanta romaneasca.
  • Echipa locala include peste 120 de auditori, experti contabili, consultanti fiscali si avocati, ariile de expertiza incluzand servicii in domeniul auditului si consultantei financiare, consultantei fiscale, externalizare de servicii contabilitate & salarizare, consultanta juridica.
  • Biroul Mazars din Romania a avut in 2012 cifra de afaceri de peste 4,2 milioane de euro, intr-o usoara crestere fata de anul precedent. Are 4 parteneri: Jean-Pierre Vigroux – Managing Partner, Gabriel Sincu – Head of Tax & Outsourcing, Vasile Andrian – Head of Audit & FAS si Adriana Duncea – Head of Legal Services.
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică