Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

O noua ediție a programului VASS Lawyers Academy
18.02.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

VASS Lawyers lansează o nouă sesiune a programelor de internship, training și concurs de opinii legale, sub egida VASS Lawyers Academy. Proiectul se adresează tuturor studenților din anul II, III sau IV din cadrul facultăților de drept din România, care doresc să-și dezvolte abilitățile necesare pentru o carieră de succes în avocatura de business.

Succesul ediției precedente a stabilit un obiectiv îndrăzneț pentru sesiunea VASS Lawyers Academy 2013, care își propune să ofere studenților la drept o perspectivă practică asupra profesiei de avocat. De altfel, feeback-ul primit din partea studenților a determinat structura progamului: trei perioade de stagii de practică pentru studenți români și străini, un program de training susținut de avocații VASS Lawyers și de trainerii Achieve Global, precum și un concurs de opinii legale.

“Am reușit să-mi formez o imagine de ansamblu a ceea ce presupune viața reală și mediul juridic profesional. Am apreciat faptul că am fost implicată în cazuri reale și am avut acces la nenumărate resurse materiale educaționale”, spunea Cristina Parauseanu, anul IV la Facultatea de Drept din București, la finalizarea stagiului de practică din primavara anului 2012.

“Am învățat să redactez contestații la C.N.S.C., cereri de chemare în judecată, opinii legale, ordonanțe de plată și multe alte documente, însă în final cred ca cele mai mare câștig reiese din lucurile „mărunte” pe care am reușit să mi le însușesc. Dintre aceste lucruri aș dori să enumăr migala și atenția la detaliu, ”know-how-ul” privind căutarea informațiilor, o bună capacitate de redactare a documentelor, etc.”, Stefan Grigore, student în anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu, participant la programul de internship din perioada iulie-august 2012.

“Ma consider foarte norocoasa ca am facut acest stagiu la VASS Lawyers, mi-a placut extrem de mult. Cel mai placut mediu de munca la care am visat vreodata, oameni exceptionali, talentati, si o atmosfera primitoare, prietenoasa, o mare “familie”. Asa imi imaginam eu locul de munca perfect, competent, cu colegi foarte bine pregatiti, ca sa zic asa, munca in conditii de “stres fara stres”, afirma Andrea Gal, studenta in anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universității Bucuresti, dupa stagiul de practică din vara anului 2012.

Prima componentă a programului VASS Lawyers Academy include stagii de practică de aproximativ două luni pentru opt studenți, în perioadele martie-mai, iulie – august, august – septembrie și octombrie – decembrie. Acestea se vor extinde și pe plan internațional, un stagiu din perioada iulie-august fiind dedicat exclusiv unui student străin. Procesul de selecție a studenților se va realiza cu ajutorul ELSA, stagiarul străin fiind selectat prin programul STEP (Student Trainee Exchange Programme).

La finalul stagiului de practică, în funcție de implicarea, rezultatele și potențialul fiecărui participant, VASS Lawyers va oferi recomandări care atestă cunoștințele acumulate, cât și posibilitatea de colaborare pe termen lung.

Programul de training denumit generic „Training Law Students for Real Life” va fi susținut de avocații VASS Lawyers și de expertul în consultanță din cadrul firmei Achieve Global – Cosmin Joldeș, la sediul casei de avocatură, în perioada aprilie-mai. Acesta este gândit în format modular, incluzând tematici precum „Cum să redactezi un contract”, „Cum să redactezi o opinie legală” sau „Cum să redactezi o cerere de chemare în judecată”. La aceste training-uri vor participa grupuri de maxim zece studenți selectați cu ajutorul ELSA București, cei doi studenți aflați în stagiu de practică la momentul respectiv fiind de plano participanți.

În cadrul celei de a treia componente majore a proiectului VASS Lawyers Academy, casa de avocatură va organiza un concurs de opinii legale în limba engleză, pe o temă din domeniul achizițiilor publice și parteneriatelor public-private.

Condițiile de participare la concurs, cât și criteriile de selecție pentru stagiile de practică și training vor fi prezentate în detaliu atât pe site-ul www.vasslawyers.eu, secțiunea Cariere, cât și pe site-ul ELSA București http://bucuresti.elsa.ro/.

Despre VASS Lawyers
VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piața avocaturii din România, oferind clienților săi servicii profesioniste și competitive în domeniile achiziții publice, parteneriate public-private, litigii & arbitraj, societăți comerciale, relații de muncă, concurență, tranzacții imobiliare, contracte comerciale sau imigrare.

VASS Lawyers a câștigat aprecierea forumurilor internaționale și locale pentru competențele sale în domeniul achizițiilor publice și concurenței. Astfel, în perioada 2010 – 2012, VASS Lawyers a câștigat premiul „Firma de Avocatură a Anului în Achiziții Publice” acordat de Corporate Intl Magazine Global Award, ACQ Country Awards. De asemenea, casa de avocatură este recomandată de ghidul celor mai buni avocați din lume – Global Law Experts – pentru domeniul Achiziții Publice în România.

VASS Lawyers susține dezvoltarea unor proiecte de succes prin menținerea unui dialog permanent cu mediul de afaceri. Astfel, prin intermediul blogului dedicat achizițiilor publice, www.avocat-achizitii-publice.ro, și a celui dedicat parteneriatelor public-private, www.ppp-romania.eu, VASS Lawyers pune la dispoziția oricărei persoane interesate noutăți relevante privind modificări legislative, cursuri, studii, cărți, reviste, opinii, articole de specialitate.

Despre Achieve Global
De mai bine de 15 ani Achieve Global contribuie la dezvoltarea individuală, a echipelor, a organizațiilor, a mediului de afaceri și comunității din România, prin intermediul celor peste 150 de traineri și consultanți formați și certificați în metodologia Achieve Global, care astăzi fac parte din echipa companiei, sunt freelanceri, angajați ai altor companii de training sau ai clienților săi actuali și potențiali. În prezent, compania este implicată în inițiative de transformare a Culturii organizaționale, proiecte de Coaching de echipă și executiv, precum și în programe de dezvoltare a abilităților de leadership și vânzări, servindu-i pe cei peste 100 de clienți activi într-un mod unic, prin soluții cu un grad mare de personalizare. În 2012, Achieve Global țintește în mod abordat piața caselor de avocatură din România, prin servicii personalizate de consultanță și training.

Despre ELSA Bucuresti
Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activități Academice, Seminare & Conferințe, STEP) la dezvoltarea culturală și profesională a studenților și a tinerilor juriști. Implicând stagii de practică, seminare și conferințe, publicații sau procese simulate, ELSA are un singur scop – evoluția tinerilor în sistemul juridic. Printre proiectele majore se numără și cele două scoli de vară internaționale- Law is better than war și Banking and finance law, școli cu o tradiție de nouă, respectiv patru ediții, dar și „Drum în Drept”- singurul Ghid de Carieră Juridică, aflat la al treilea număr. El este destinat viitorilor absolvenți în căutarea propriului drum juridic, prin prezentarea oportunităților educaționale și profesionale pe care acest domeniu le oferă.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti