Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Propunerea de stabilire a detaliilor privind taxa pe tranzacţii financiare


19 februarie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Joi, 14 februarie 2013, Comisia Europeană a semnalat adoptarea unei propuneri prin care a stabilit detaliile privind taxa pe tranzacţii financiare (TTF), care urmează a fi implementată în cadrul cooperării consolidate.

Cele 11 state care vor aplica această taxă sunt: Franța, Germania, Belgia, Austria, Slovenia, Portugalia, Grecia, Slovacia, Italia, Spania, Estonia. Aceste state au propus ca Directiva să reia domeniul de aplicare și obiectivele propunerii inițiale privind TTF prezentate de Comisie în septembrie 2011. Se apreciază că, odată aplicată, această taxă pe tranzacțiile financiare ar trebui să genereze venituri de 30-35 miliarde de euro pe an în cele 11 state membre.

Obiectivele TTF sunt următoarele:
– va contribui la consolidarea pieței unice prin reducerea numărului de abordări naționale divergente în materie de impozitare a tranzacțiilor financiare;
– va garanta că sectorul financiar are o contribuție echitabilă și substanțială la veniturile publice;
– va sprijini măsurile de reglementare, încurajând sectorul financiar să se angajeze în activități mai responsabile, orientate către economia reală.

Propunerea privind detalii taxei pe tranzacţiile financiare vine ca o consecinţă a acordului de luna trecută al miniștrilor de finanțe din UE de a le permite celor 11 state membre să introducă o TTF în cadrul cooperării consolidate.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro