« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 18 februarie 2013
18.02.2013 | Paula VÂRBAN

Drept Timisoara
Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Trimitere în judecată. P.I.C.C.J.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatei B.A. (arestată preventiv) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave (103 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (153 acte materiale), uz de fals (153 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

Inculpata B.A., în calitate de contabil şef în cadrul Biroului Financiar Contabil al unui spital din Bucureşti, în perioada ianuarie-septembrie 2012, prin întocmirea şi folosirea de acte false, şi-a însuşit, în mod repetat, din veniturile instituţiei, suma de 669.000 lei prin două modalităţi:

a) prin nedepunerea integrală a sumelor de bani predate de casier acesteia împreună cu foile de vărsământ aferente spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului;

b) prin ridicarea unor sume de bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, inculpata depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.

Inculpata şi-a însuşit sumele de bani sus indicate prin falsificarea unui număr de 153 înscrisuri oficiale, pe care ulterior le-a folosit.

Prin rezoluţia din data de 26.10.2012 a prim adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus preluarea cauzei de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalsitică, având în vedere complexităţii cauzei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 3.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: mpublic.ro

Paula VÂRBAN

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.