Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANI. Şi primar și administrator SC. Incompatibilitate și conflict de interese
20.02.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Agenţia Naţională de Integritate anunţă că, în urma procedurilor de evaluare, a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și al conflictului de interese în materie administrativă, în cazul a zece primari și viceprimari.

Temeiul acestor evaluări îl constituie Legea  nr. 176/2010, care stabileşte că „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat că a emis un act administrativ, a încheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea une decizii cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

În urma evaluărilor efectuate, s-au constatat următoarele:
a) Încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către persoanele de mai jos, întrucât acestea au deținut sau dețin, simultan, atât funcția de primar/viceprimar, cât și calitatea de administrator al unei societăți comerciale sau cea de comerciant persoană fizică autorizată:
1. MARIA FLORIN, Primar Comuna Uda (județul Argeș);
2. POȘIRCĂ LIVIU-EUGEN, Primar Comuna Vulturești (județul Argeş);
3. DINA VASILE, Primar Comuna Valea Danului (județul Argeș);
4. NĂSTASE FLORIAN LIVIU, Primar  Comuna Căteasca (județul Argeş);
5. SOARE LAURENŢIU CRISTIAN, Viceprimar Comuna Godeni (județul Argeş);
6. BĂJAN NICOLAE, Viceprimar Comuna Morărești (județul Argeş);
7. TOADER MARIAN, Viceprimar Comuna Lerești (județul Argeş);
8. ABRAHAM CSABA, Viceprimar Comuna Ozun (județul Covasna);
9. VOCHIN Marian, Viceprimar Comuna Mozăceni (județul Argeș);

b) Încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către RADULY ISTVAN, Primar Comuna Ozun (Județul Covasna), întrucât, a participat la ședința Consiliului Local Ozun din data de 18.10.2010, în care a fost adoptată Hotărârea Consiliului privind cazarea la Pensiunea „Mokus” din Bicfalău (pensiune deținută de către soția acestuia, RADULY LENKE), având un interes personal care putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin în calitate de primar.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti