BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
VLAD CENUSE & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

ANI. Şi primar și administrator SC. Incompatibilitate și conflict de interese

20.02.2013 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Agenţia Naţională de Integritate anunţă că, în urma procedurilor de evaluare, a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și al conflictului de interese în materie administrativă, în cazul a zece primari și viceprimari.

Temeiul acestor evaluări îl constituie Legea  nr. 176/2010, care stabileşte că „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat că a emis un act administrativ, a încheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea une decizii cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

În urma evaluărilor efectuate, s-au constatat următoarele:
a) Încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către persoanele de mai jos, întrucât acestea au deținut sau dețin, simultan, atât funcția de primar/viceprimar, cât și calitatea de administrator al unei societăți comerciale sau cea de comerciant persoană fizică autorizată:
1. MARIA FLORIN, Primar Comuna Uda (județul Argeș);
2. POȘIRCĂ LIVIU-EUGEN, Primar Comuna Vulturești (județul Argeş);
3. DINA VASILE, Primar Comuna Valea Danului (județul Argeș);
4. NĂSTASE FLORIAN LIVIU, Primar  Comuna Căteasca (județul Argeş);
5. SOARE LAURENŢIU CRISTIAN, Viceprimar Comuna Godeni (județul Argeş);
6. BĂJAN NICOLAE, Viceprimar Comuna Morărești (județul Argeş);
7. TOADER MARIAN, Viceprimar Comuna Lerești (județul Argeş);
8. ABRAHAM CSABA, Viceprimar Comuna Ozun (județul Covasna);
9. VOCHIN Marian, Viceprimar Comuna Mozăceni (județul Argeș);

b) Încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către RADULY ISTVAN, Primar Comuna Ozun (Județul Covasna), întrucât, a participat la ședința Consiliului Local Ozun din data de 18.10.2010, în care a fost adoptată Hotărârea Consiliului privind cazarea la Pensiunea „Mokus” din Bicfalău (pensiune deținută de către soția acestuia, RADULY LENKE), având un interes personal care putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin în calitate de primar.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week