Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Achizitii publice, Flux informații

Ministerul Justiției răspunde ziarului Puterea

20 februarie 2013 | JURIDICE.ro

Faţă de articolul “INTRAROM, preferata lui Pivniceru. Licitaţie cu dedicaţie de 3,25 milioane de euro”, publicat de cotidianul Puterea, Ministerul Justiţiei face următoarele precizări:

1. Ministerul Justiţiei a iniţiat procedura de licitaţie deschisă prin mijloace electronice având ca obiect „achizitionare platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justiţiei şi sistemul judiciar din România” prin publicarea în SEAP a anunţului de participare nr.140203 din data de 03.11.2012 şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, anunţ numărul 34642-2013 (2013-02-01), în conformitate prevederile O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice.

2. După expirarea termenului limită de depunere a ofertelor, respectiv 11.02.2013, comisia de evaluare a vizualizat lista operatorilor economici participanţi şi documentele depuse de aceştia la procedura de achiziţie publică, respectiv documentele de calificare şi propunerea tehnica.

3. În ceea ce priveste propunerile financiare, aceastea sunt criptate în SEAP, comisia de evaluare neavând acces la ele decat în momentul finalizării evaluării documentelor de calificare şi a propunerilor tehnice. Astfel, la această dată nu se pot face aprecieri cu privire la ofertantul care ar putea fi declarat câştigător. În conformitate cu prevederile legale în materia achiziţiilor publice, în perioada de evaluare a ofertelor, comisia de evaluare nu stabileşte nici un clasament intermediar, singurul clasament fiind întocmit doar după finalizarea evaluării documentelor de calificare, a propunerilor tehnice şi,respectiv, a propunerilor financiare.

În consecinţă, clasamentul la care se face referire în articol reprezintă, în fapt, lista participanţilor la procedura de licitaţie deschisă pe care Ministerul Justiţiei, în calitate de autoritate contractantă, a facut-o publică în cadrul anunţului de participare la secţiunea „declaraţii/procese verbale” în termen de 5 zile de la termenul limită pentru depunerea ofertelor în sistem conform art. 69 2, alin. 2 din O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice.
Câştigătorul licitaţiei, în conformitate cu art. 56 din OUG nr. 34/2006, va fi anunţat în termen de 48 de zile de la încheierea contractului de achiziţie publică, prin publicare în SEAP a anunţului de atribuire al procedurii de achiziţie publică.

4. Menţionăm că întreaga procedură derulată de Ministerul Justiţiei a fost şi este monitorizată de o echipă de 3 observatori ai Ministerului Finantelor Publice – Unitatea de Coordonare şi Verificare a Achiziţiilor Publice (UCVAP).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică