Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Justiției răspunde ziarului Puterea


20 februarie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Achizitii publice, Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Faţă de articolul “INTRAROM, preferata lui Pivniceru. Licitaţie cu dedicaţie de 3,25 milioane de euro”, publicat de cotidianul Puterea, Ministerul Justiţiei face următoarele precizări:

1. Ministerul Justiţiei a iniţiat procedura de licitaţie deschisă prin mijloace electronice având ca obiect „achizitionare platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justiţiei şi sistemul judiciar din România” prin publicarea în SEAP a anunţului de participare nr.140203 din data de 03.11.2012 şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, anunţ numărul 34642-2013 (2013-02-01), în conformitate prevederile O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice.

2. După expirarea termenului limită de depunere a ofertelor, respectiv 11.02.2013, comisia de evaluare a vizualizat lista operatorilor economici participanţi şi documentele depuse de aceştia la procedura de achiziţie publică, respectiv documentele de calificare şi propunerea tehnica.

3. În ceea ce priveste propunerile financiare, aceastea sunt criptate în SEAP, comisia de evaluare neavând acces la ele decat în momentul finalizării evaluării documentelor de calificare şi a propunerilor tehnice. Astfel, la această dată nu se pot face aprecieri cu privire la ofertantul care ar putea fi declarat câştigător. În conformitate cu prevederile legale în materia achiziţiilor publice, în perioada de evaluare a ofertelor, comisia de evaluare nu stabileşte nici un clasament intermediar, singurul clasament fiind întocmit doar după finalizarea evaluării documentelor de calificare, a propunerilor tehnice şi,respectiv, a propunerilor financiare.

În consecinţă, clasamentul la care se face referire în articol reprezintă, în fapt, lista participanţilor la procedura de licitaţie deschisă pe care Ministerul Justiţiei, în calitate de autoritate contractantă, a facut-o publică în cadrul anunţului de participare la secţiunea „declaraţii/procese verbale” în termen de 5 zile de la termenul limită pentru depunerea ofertelor în sistem conform art. 69 2, alin. 2 din O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice.
Câştigătorul licitaţiei, în conformitate cu art. 56 din OUG nr. 34/2006, va fi anunţat în termen de 48 de zile de la încheierea contractului de achiziţie publică, prin publicare în SEAP a anunţului de atribuire al procedurii de achiziţie publică.

4. Menţionăm că întreaga procedură derulată de Ministerul Justiţiei a fost şi este monitorizată de o echipă de 3 observatori ai Ministerului Finantelor Publice – Unitatea de Coordonare şi Verificare a Achiziţiilor Publice (UCVAP).

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro