Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Rusia. Voluntari, alături de politiști, în prinderea imigranților ilegali


20 februarie 2013 | Daria NICULCEA

UNBR Caut avocat

Autoritatile locale de la Moscova au anuntat infiintarea unor detasamente de voluntari care sa ajute politia la capturarea imigrantilor ilegali, potrivit europalibera.org. Aparatorii drepturilor omului au tras semnale de alarma.

Cel mai ingrijorator pentru aparatorii drepturilor omului este faptul ca voluntarii vor fi imputerniciti sa captureze suspecti si sa-i duca la politie. „Cine il poate retine pe om, cine il poate lipsi omul de libertate?”

Patrule de voluntari au mai existat in Rusia in perioada sovietica. Aceasta „moda” a revenit in ultimii ani in capitala rusa unde au aparut mai intai patrule ale cazacilor pe langa politie. De anul trecut, detasamente de voluntari ortodocsi pazesc biserici si cimitire de cand trei fete de la trupa feminista Pussy Riot au protestat in principala catedrala ortodoxa de la Moscova fata de prietesugul intre Patriarhie si Kremlin.

Dorina NICULCEA
student, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică