Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Organizarea Ministerului Fondurilor Europene
20.02.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 98 din data de 19 februarie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 43/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Fondurilor Europene.

Actul normativ stabileste structura organizatorica si atributiile Ministerului Fondurilor Europene, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului.

Ministerul Fondurilor Europene coordoneaza atat structurile din cadrul institutiilor care exercita atributiile autoritatilor de management si ale organismelor intermediare, cu exceptia celor din domeniul agriculturii si pisciculturii, cat si structurile din cadrul institutiilor care exercita atributiile operatorului de program, potrivit prevederilor Memorandumul de intelegere privind implementarea Mecanismului financiar norvegian 2009-2014 si Memorandumul de intelegere privind implementarea Mecanismului financiar al Spatiului Economic European 2009-2014.

Ministerul Fondurilor Europene gestioneaza potrivit competentelor sale instrumentele de preaderare PHARE si ISPA.

In realizarea functiilor sale, Ministerul Fondurilor Europene coopereaza cu institutiile avand atributii in domeniul achizitiilor publice pentru asigurarea unui cadru adecvat de derulare a procedurilor de achizitie publica desfasurate in cadrul proiectelor finantate din instrumente structurale.

Numarul maxim de posturi pentru Ministerul Fondurilor Europene este de 304, inclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Conducerea Ministerului Fondurilor Europene se exercita de catre ministrul fondurilor europene, care este ajutat in activitatea sa de catre doi secretari de stat.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti