Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal, Flux informații

Declanşare procedură de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general al PICCJ, procuror şef al DNA şi DIICOT

21 februarie 2013 | JURIDICE.ro

Ministerul Justiţiei informează că a fost declanşată procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. De asemenea, se va începe procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, mandatul domnului procuror Codruţ Olaru urmând să expire la data de 25 martie 2013.

În perioada ce precede declanşarea procedurii ministrul justiţiei intenţionează să poarte o serie de discuţii cu procurorii, pentru a determina înscrierea în procedura de selecţie a unor magistraţi cu înaltă calificare profesională şi care prezintă  garanţii de integritate.

Mnistrul justiţiei a transmis miercuri, 20 februarie 2013, magistraţilor cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public, invitaţia de a îi comunica, până la data de 25 februarie 2013, ora 10.00, numele a 1–3 procurori care ar putea candida, în opinia acestora, pentru ocuparea uneia dintre funcţiile de conducere menţionate.

După primirea propunerilor, ministrul justiţiei va purta discuţii cu fiecare dintre procurorii nominalizaţi, pentru a-i determina să se înscrie în procedura de selecţie. Demersul are în vedere implicarea procurorilor cu funcţii de conducere într-un proces de selecţie serios şi transparent.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică